Ofre for et Boko Haram-angrep den 15. desember 2019 begraves i Ngala, Nigeria, den 19. desember 2019. Foto: Audu Marte / AFP / Scanpix.

Sju mennesker ble drept da medlemmer av islamistgruppa Boko Haram angrep en kristen landsby nordøst i Nigeria på julekvelden.

Flere titall angripere ankom landsbyen Kwarangulum med biler og motorsykler, satte fyr på hus, plyndret matlagre og skjøt og drepte flyktende innbyggere, forteller øyenvitner.

– De drepte sju mennesker og bortførte en tenåringsjente. De tok med seg mat og satte fyr på mange hus før de dro, forteller David Bitrus, som er medlem av en lokal borgerverngruppe i området.

Boko Haram og utbrytergruppa Den islamske staten Vest-Afrika provinsen (ISWAP) har den siste tiden trappet opp angrepene mot militære og sivile mål nordøst i Nigeria.

Minst 35.000 mennesker er drept og rundt 2 millioner er drevet på flukt siden Boko Haram grep til våpen nordøst i Nigeria for ti år siden.

Boko Haram er også aktiv i Niger, Tsjad og Kamerun.

(©NTB)

 
 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.