IS og Boko Haram påfører befolkningen i Nigeria store lidelser. Her fra resultatet av et Boko Haram-angrep i Dalori 1. november 2018. Foto: Kolawole Adewale/Reuters/Scanpix

Minst 59 personer er drept i et angrep mot en landsby i delstaten Borno nordøst i Nigeria, ifølge lokale myndigheter.

Det antas at angriperne er medlemmer av Den islamske staten Vest-Afrika provinsen (ISWAP), som er en utbrytergruppe fra Boko Haram. De kjørte inn i den avsidesliggende landsbyen Felo i Gubio-distriktet rundt klokka 14 og skjøt og kjørte i hjel innbyggere som forsøkte å rømme unna.

– 59 døde er funnet etter angrepet på landsbyen, sier leder for antijihadistmilitsen i området Babakura Kolo.

Det antas at angrepet var hevn etter at landsbybeboere drepte medlemmer av ISWAP som forsøkte å stjele husdyr fra landsbyen for kort tid siden. Tyveri av dyr fra landsbyen har tvunget innbyggerne til å danne en egen milits for å beskytte deres felles verdier.

Nigeria kjemper fra en kamp mot et voldelig, islamistisk opprør nordøst i landet, der islamistgruppa Boko Haram har drept og bortført tusenvis av mennesker de siste årene. Over ti år er rundt 36.000 liv gått tapt og rundt 2 millioner internt fordrevet.

Det er under to uker siden væpnede menn drepte 60 mennesker i en rekke angrep mot landsbyer nordvest i Nigeria, der hundrevis av mennesker er drept i voldelige angrep det siste året.

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.