Soldater tar opp kampen mot islamistgruppen Boko Haram i flere afrikanske land, her den nigerianske hæren. Foto: AP Photo/Sunday Alamba.

Minst seks soldater er drept i et angrep utført av islamistgruppen Boko Haram i Kamerun, opplyser en lokal guvernør

NTB-AFP melder at tungt bevæpnede Boko Haram-krigere ankom rundt klokken fire om morgenen i seks kjøretøyer. Dette ifølge  guvernør Bakari Midjiyawa i regionen Far North.

Guvernøren sier ytterligere fire soldater ble såret i lørdagens angrep, som skjedde i Sagme, noen mil fra grensen mot Nigeria.

Ifølge en politirapport som blir bekreftet av flere lokale kilder, ble åtte soldater drept. Tallene varierer altså noe.

Boko Haram og utbrytergruppen ISWAP (Den islamske stats Vest-Afrika-provins) har de siste årene trappet opp angrepene mot sikkerhetsstyrker og sivile nord i Kamerun og i grenseområdene mot Nigeria, Niger og Tsjad. En rekke ganger har de bortført sivile, særlig kvinner og barn.

Nordøst i Nigeria er over 36.000 drept og nærmere to millioner drevet på flukt som resultat av kamper med Boko Haram og ISWAP siden 2009. Islamsk ekstremisme på fremmarsj setter spor

En FN-rapport fastslo nylig at Afrika er det området i verden som har opplevd mest terror i 2021 og trakk fram Vest-Afrika og angrep utført av grupper knyttet til IS. I juni ble Boko Haram-leder Abubakar Shekau drept i sammenstøt med ISWAP.

Dette føyer seg inn i den lange rekken av islamistisk terror de senere år, utført av grupper som blant annet Boko Haram, Al Shabab og IS. Også palestinske Hamas hører etter mange observatørers mening hjemme på en slik liste.

Husk å få med deg den nyeste boken fra Document Forlag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Andre, interessante bøker verdt å lese:

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Kjøp Peder Jensens bok her!

 

Støtt Document i sommer, vi jobber også i ferietiden:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.