Det kommer ofte nyheter fra Nigeria. Vanligvis handler de om Boko Harams myrderier på den kristne befolkningen nord i landet. Denne gang er det deres egne trosfeller som får lide. De har myrdet konene til 33 jihadister tilhørende den rivaliserende gruppen ISWAP.

Jihadister dreper jihadister

Boko Haram og Islamic State of West African Province (ISWAP) har mer eller mindre permanent terrorisert lokalsamfunnene i Nigerias nordøstlige region Borno etter at de to gruppene ble splittet i 2009. 

Lederen av Boko Haram, Malam Aboubakar og 15 andre, ble angivelig drept under et sammenstøt mellom gruppene i 2021, skriver Sahara Reporters.

I de uopphørlige sammenstøtene mellom de to rivaliserende gruppene, har terrorister fra Boko Haram for å hevne drapet på Malam Aboubakar, denne gang drept konene til minst 33 ISWAP-terrorister.

Hevnangrep

En ekspert i opprørsbekjempelse, Zagazo Makama, avslørte tirsdag drapene på de 33 kvinnene i en serie tweets.

Ifølge Makama startet det siste sammenstøtet med et hevnangrep fra Boko Haram. I raidet beslagla Boko Haram fire Toyota Hilux med påmonterte våpen og stakk en annen i fyr.

Makama forteller at Boko Haram fortsatte raidet etter «seieren»:

– En kilde sa at Boko Haram etter seieren mobiliserte flere av sine jihadister for å angripe andre ISWAP-stillinger, og de klarte å drepe ytterligere 23 ISWAP-medlemmer. 

– Få timer senere erklærte en av ISWAPs øverste ledere krig og gikk til gjengjeldelsesangrep.

– Angrepet var en suksess for ISWAP. De drepte 15 Boko Haram-terrorister inkludert kommandanten Malam Aboubakar, og beslagla syv motorsykler.

– ISWAP trakk seg senere tilbake, tok ny posisjon før de igjen flyttet omtrent to kilometer for å vente på Boko Haram.

– Men istedenfor å gå sine rivaler i møte og fortsette kampen, tok Boko-Haram en omvei innom en ISWAP-landsby og drepte 33 hustruer av krigerne.

Les også om studinen som ble steinet for en WhatsApp-melding:

Nigeriansk kristen studine steinet og brent for blasfemi

 

 

Vi lever av din støtte. Kjøp julegavene fra Document!


Men hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli

Mesteren og Margarita.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.