I Frankrike er opprørspoliti er satt inn mot opptøyene. Nå er også Sveits rammet. Foto: AP Photo/Christophe Ena 

Sju personer er pågrepet for å ha knust flere butikkvinduer i den sveitsiske byen Lausanne. Hærverket anses å være inspirert av opptøyene i Frankrike.

Også det ellers nokså fredelige Sveits har etter hvert fått sin del av det «mangfoldet» som ligger bak de massive opptøyene og herjingene som nå rammer Frankrike.

I helgen er sju personer pågrepet for vandalisering i den sveitsiske byen Lausanne, der blant annet flere butikkvinduer ble knust. Politiet ble i tillegg angrepet med steiner og brannbomber.

NTB-AP melder om saken.

Ifølge sveitsisk politi er de pågrepne unge mennesker som var del av en demonstrasjon mot politivolden i Frankrike i sentrum av Lausanne lørdag kveld.

Over 100 mennesker skal ha deltatt for å vise sin støtte til franske protestene og opptøyene. Bråket ble utløst etter at en  17-åring i Paris-forstaden Nanterre ble skutt etter en konflikt med politiet tidligere denne uken.

Men dette var alt annet enn enn fredelig demonstrasjon. Også i Lausanne bar fremsto det hele som nokså planlagte og systematiske opptøyer.

Ifølge politiet i byen kastet ungdommer stein og hjemmelagde brannbomber mot dem, og flere butikkvinduer ble knust og dører ødelagt.

Seks av de som er pågrepet er i alderen 15 til 17 år, tre gutter og tre jenter, i tillegg til en 24 år gammel mann. Ingen politifolk ble skadd som følge av hendelsen.

Europa betaler en stadig høyere pris for tankeløs innvandringspolitikk og snillisme gjennom flere tiår.

Les også: 

Angrep ordførerens hus med brennende bil, kone og barn skadd

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.