Sverige idømmer en syrisk general livsvarig for forbrytelser begått i hjemlandet. Men hva med forbrytelsene begått mot svensker? De får svært milde konsekvenser. Skulle det ikke vært motsatt?

Sverige er ikke det eneste vestlige landet som er mer opptatt av å skape rettferdighet for andre enn sine egne borgere.

I november utstedte Frankrike internasjonal arrestordre på Assad, som også anklages for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten.

Det er også utstedt arrestordre på Assads bror Maher, som var de facto øverstkommanderende for en elitestyrke i den syriske hæren, samt mot to syriske generaler.

Tre høyt plasserte offiserer er dømt til lange straffer. Slike prosesser er langvarig og koster store summer.

Hvorfor ser vi ikke en lignende innsats for å skape rettferdighet for franske ofre?

En 12 år gammel jødisk jente ble brutalt voldtatt i en forstad til Paris i helgen.

To tenåringer på 13 og 14 år er nå arrestert for gruppevoldtekten.

En av overgriperne skal være ekskjæresten til jenta, som anklaget henne for å skjule sin jødiske religion for ham, skriver Le Parisien.

Hvis vi tenker oss et rollebytte ville vi sett en intifada i gatene, slik som sist da en unggutt fra banlieuene ble drept. Myndigheter, akademikere og medier har skapt en oppfatning om at forbrytelser mot muslimer og ikke-hvite er langt mer alvorlig enn mot hvite franskmenn. Det gjødsler polarisering og fiendskap. Så kan man når høyresiden har medvind, rasle med rasismekortet.

Men forholdene i Vest-Europa begynner å bli så ille at det ikke virker.

Alle de voldtatte, ranede og drepte er så mange at man blir skamfull over å gjøre et søk på «voldtekt og Paris».

To ulovlige innvandrere fra Algerie er arrestert for voldtekt av ei 83 år gammel funksjonshemmet kvinne i Frankrike. De mistenkte skal ha brutt seg inn i offerets hjem og krevd oralsex. Da hun nektet, voldtok de henne. 26. mai 2023

Torsdag den 19. desember ble en mindreårig pike voldtatt av to 16 år gamle gutter i en trappeoppgang i Morsang-sur-Orge et stykke sør for Paris. Lille julaften kunne Le Figaro opplyse om at de to 16-åringene hadde filmet voldtekten og spredt de svært nedverdigende bildene i sosiale medier som Twitter og Snapchat.

Det ser imidlertid ut til å ha vært en bemerkelsesverdig detalj ved videoen som tradisjonelle franske medier ikke har gjengitt: Ifølge den franske bloggen Fdesouche, tidligere kjent som François Desouche, sverget de to 16-åringene sine hensikter i Koranens og Mekkas navn før de voldtok den unge jenta. Artikkelforfatteren viser ikke selve videoen, men poster uskarpe bilder fra den og siterer det de to skal ha sagt. 29. des 2019

Sannheten er at vi er blitt sløvet og numne av alle historiene.

Volden er så grusom og sadistisk at den godt tåler å sammenlignes med Syria. Poenget er ikke at en borgerkrig er verre. Poenget er at Frankrike er på vei mot borgerkrig.

Det er den erkjennelsen som mediene og venstresiden tror de kan stoppe ved å dra ytre høyre-kortet.

Ved forrige valg sa velgerne at Marine Le Pen hadde rett, men de turde ikke stemme på henne. De var redd for borgerkrig. Nå ser mange ut til å ha kommet over frykten, eller kanskje de tenker: Hva er forskjellen?

Når borgerne begynner å trekke den konklusjonen bør myndigheter og medier bli redde. For folk som tenker slik går ikke tilbake til sofakroken.

Det er et faktum vi har observert over lang tid: Når folk «våkner» går de til høyre og de ser seg aldri tilbake. De vil se resultater.

Trump og Republikanerne står overfor samme problem i USA: Velgerne forlanger at de leverer, de lar seg ikke lenger avspise med pisseprat.

Det er selve definisjonen på ytre høyre for mediene/politikerne: At folk ikke lar seg avspise.

Var det ikke det som en gang ble kalt demokrati?

To kvinner på 93 og 95 år ble den 14. oktober voldtatt på geriatrisk avdeling ved Victor Dupouy-sykehuset i Argenteuil, en nordvestlig forstad til Paris.

93-åringen døde noen timer etter voldtekten, mens 95-åringen døde fire dager senere, har Le Figaro fått opplyst fra politikilder.

Ifølge lokalavisen La gazette du Val d’Oise døde 93-åringen av hjertestans og 95-åringen av pusteproblemer.

En 44 år gammel mann identifisert som Samir B. ble arrestert og siktet for de to voldtektene, men en dommer løslot ham under «judisiell kontroll» den 16. oktober i påvente av at saken hans kommer opp for retten den 16. november.  24. oktober 2023.

Et samfunn som ikke en gang vil beskytte sine gamle og skrøplige, fortjener ikke navnet samfunn.

Og dette fra myndigheter som ustanselig snakker om «sårbare grupper».

Skuespillet er ved å ta slutt. Maskene faller.

18 år gamle Oumar, en kjent voldskriminell, skal ha voldtatt ei fransk kvinne med kosteskaft og etterlatt henne blødende med livstruende skader. Gjerningsmannen viser ingen anger. 21. august 2023.

Disse forbrytelsene skal ikke glemmes. Vannet skal ikke lukke seg rundt dem så de ikke etterlater en krusning. Vi skal huske for å bevare deres minne og vår egen menneskelighet.

Hun het Lola:

Lola Daviet

Lola (12) kom aldri hjem fra George Brassens-skolen i Paris fredag. Dvs. hun kom hjem til gården, men hun var i følge med en fremmed dame som hadde lykkes med å vinne hennes tillit. Dét skulle vise seg skjebnesvangert.

Lola (12) kom hjem fra skolen sammen med en fremmed kvinne

 

 
 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

 
 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.