En 12 år gammel jødisk jente ble brutalt voldtatt i en forstad til Paris i helgen. 

To tenåringer på 13 og 14 år er nå arrestert for gruppevoldtekten.

En av overgriperne skal være ekskjæresten til jenta, som anklaget henne for å skjule sin jødiske religion for ham, skriver Le Parisien.

Etterforskerne skal ha funnet antisemittiske kommentarer og bilder, blant annet av et brent israelsk flagg, på guttens telefon, skriver Daily Mail.

En av vennene hans skal ha fortalt politiet at han hadde slått jenta fordi hun sa stygge ting om Palestina.

Angrepet øker spenningen i forkant av det kommende valget i Frankrike 30. juni.

En tredje person som var tilstede under voldtekten slapp fri, siden påtalemyndighetene anser at han ikke deltok i selve voldtekten.

Jenta ble angrepet lørdag kveld i en park i Courbevoie. Tre gutter, en på 12 og to på 13 år, slepte henne inn i et skur og mishandlet henne. Fransk politi sier guttene kom med drapstrusler og antisemittiske skjellsord under overfallet.

Det dreier seg om en særdeles grov voldtekt, hvor den 12 år gamle jødiske jenta skal ha blitt voldtatt analt, vaginalt og oralt, under trusler og å bli drept hvis hun ikke gjorde som guttene sa. Hamas inspirerer muslimer, som kopierer deres grusomheter på europeisk jord.

Mandag ble de tre gjerningsmennene arrestert. Begge tenåringene ble pågrepet og varetektsfengslet tirsdag kveld. Den tredje gutten, som ikke er mistenkt for å ha deltatt i selve voldtekten, ble løslatt.

Frankrikes jødiske befolkning er sjokkert etter den brutale voldtekten, som er nok et eksempel på jødehatet som har eksplodert i Frankrike etter terrorangrepet mot Israel 7. oktober. Antallet antisemittiske hendelser er tredoblet, ifølge offisielle tall.

Ordføreren i Courbevoie har fordømt angrepet på det sterkeste og ber om at gjerningsmennene blir stilt «for lovens fulle makt», uavhengig av alder.

Også president Emmanuel Macron har engasjert seg. I et regjeringsmøte skal han ha uttalt at franske skoler trues av «den antisemittiske plagen», skriver NTB.

Macron sa også at det trengs dialog om rasisme og hat mot jøder for å hindre at hatefulle ytringer med alvorlige konsekvenser trenger inn i klasserommene, opplyser en ikke navngitt regjeringskilde til nyhetsbyrået AFP.

Trolig vil voldtekten påvirke valget til ny nasjonalforsamling, og det er mest sannsynlig at Rassemblement National vil tjene politisk på den grove voldtekten.

Daily Mail   bfmtv.com

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.