Den 14 år gamle jenta som skal ha blitt gruppevoldtatt av et dusin barn i alderen 11 til 16 år, skrek «stopp» til overgriperne, men møtte ingen nåde.

Det dukker opp nye, forferdelige detaljer om gjengvoldtekten som har sjokkert Belgia. Dette melder avisen Daily Mail.

Belgia: Ti innvandrere mellom 11 og 16 år arrestert for gjengvoldtekt

Den hovedmistenkte – jentas 14 år gamle kjæreste – skal ha tatt jenta med seg til et skogsområde kalt Kabouterbos i Kortrijk i Vest-Flandern i Belgia rundt klokka 18.00 den 2. april, etter at de hadde tilbrakt dagen på et tivoli.

Den belgiske avisen Nieuwsblad, som siterer «velplasserte kilder», beskriver kjæresten som en «kjærestegutt» eller «lover boy» som bevisst lot vennene sine misbruke sin unge partner.

«Lover boy» er i dette tilfellet et begrep som brukes for å beskrive menneskehandlere som prøver å få sine unge ofre til å forelske seg i dem.

Der skal kjæresten ha voldtatt sin unge partner foran de andre guttene. Deretter «lånte han henne ut» til vennene sine, som også forgrep seg på henne. Den yngste av guttene, en 11-åring, ble brukt som utkikkspost, ifølge rapportene.

Sverige: Jenter brukes som betaling av gjengkriminelle

Påtalemyndigheten arresterte ti mistenkte i alderen 11 til 16 år – alle skal ifølge lokale medier være gutter av nordafrikansk eller somalisk avstamning – og hentet dem inn til avhør.

Nye rapporter hevder derimot at opp til et dusin gutter var involvert i den svært brutale gjengvoldtekten.

Jenta skal ha tilbrakt minst to dager i skogen, der hun ble voldtatt, plaget og mishandlet av gjengen av mindreårige.

Avhør av de mistenkte har avslørt at jenta ropte «stopp» mens tenåringsguttene forgrep seg på henne. En av de mistenkte 14-åringene skal ha sagt at hun «skar grimaser» og at han «så at hun hadde det vondt», ifølge den lokale kanalen HLN.

Jenta virket også svimmel under angrepene, ble blek og øyelokkene hennes så ut til å lukke seg, ifølge uttalelser.

Ingen i gruppen skal likevel ha oppfordret vennene sine til å stanse de groteske overgrepene.

Daily Mail skriver at bilder av voldtekten også ble delt på sosiale medier, angivelig via Snapchat – en direktemeldingsapp som lar brukerne enkelt dele bilder og videoer.

Selv om overgrepet fant sted i begynnelsen av april, gikk det flere dager før jenta sto frem, av frykt for å fortelle det til foreldrene sine og politiet. Først 25. april kunne politiet arrestere de mistenkte.

Ifølge kjærestens advokat Nur Demirtas har hennes klient bestridt hendelsene slik de er blitt rapportert.

«Han forstår at han nå er innelåst, men dette er også traumatiserende for ham. Dette er også svært vanskelig for foreldrene hans, velstående mennesker som har forsøkt å gi sønnen en god oppvekst. De forstår ikke hvordan dette kunne skje», sier Demirtas.

«Det slår meg også at mistenkte for slike forbrytelser blir yngre og yngre. Det er svært urovekkende».

Advokat Kelly De Caluwé, som forsvarer en 16 år gammel mistenkt av somalisk opprinnelse, sier at «alle de mindreårige har blitt avhørt samtidig, og etterforskerne vil nå teste forklaringene for å finne ut sannheten».

«Dette er forferdelige fakta», uttaler hun. «Spørsmålet er hvordan det er mulig at disse barna har mistet all sans for normer. Hva skal vi gjøre med dette?»

«Hvordan skal vi løse dette? Det er et spørsmål som ikke bare bør stilles til ungdomsdommeren, men også til samfunnet som helhet. Jeg har ennå ikke opplevd noe lignende i løpet av min femten år lange karriere».

Caluwé sier at hennes klient sa ting han ikke mente under avhøret, og hun har bedt om et nytt avhør.

«Jeg ba om et nytt avhør fordi han på grunn av språkbarrieren sa ting som ikke stemte overens med det han mente», sier hun ifølge Nieuwsblad.

«For meg er han ikke en voldtektsmann. Selv om han innser at noe veldig galt har skjedd. Den erkjennelsen kommer gradvis».

Den kriminelle lavalder i Belgia er 18 år. Dette betyr at de mistenkte seksuelle overgriperne ble stilt for en ungdomsdommer og sannsynligvis blir plassert i et personlig rehabiliteringsprogram på ungdomsinstitusjoner.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.


Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.