I sommer ble ei 12 år gammel jente gjengvoldtatt i Tjärna Ängar, en bydel i Borlänge i Dalarna. Dette skriver Mats Dagerlind i Samnytt.

Den ene gjerningsmannen har så langt klart å unngå politiet. Den andre, en 19 år gammel innvandrer fra Somalia, er nå siktet for grov voldtekt av et barn.

«Det er to personer som har tvunget henne til seksuelle handlinger», sier aktor Karolina Lassbo til Borlänge Tidning.

I området Tjärna Ängar bor det så mange somaliere at bydelen noen ganger blir omtalt som «Lille Mogadishu».

Det var 26. juli i år at en 19 år gammel somalisk migrant sammen med en venn brutalt voldtok ei 12 år gammel jente i en trappeoppgang. De angrep jenta, holdt henne nede med makt og byttet på å voldta henne mens den andre holdt vakt.

Forbrytelsen ble begått ved 19-tida den aktuelle dagen.

En av gjerningsmennene har siden hendelsen klart å holde seg unna lovens lange arm. Den andre kunne imidlertid bli arrestert og varetektsfengslet kort tid etter hendelsen.

Mannen nekter for å ha gjort straffbare handlinger, men har kunnet knyttes til åstedet og offeret med DNA. Han er tidligere dømt for overgrep.

Ettersom den unge somalieren har rukket å bli tildelt svensk statsborgerskap, kan han derimot ikke utvises fra Sverige ved en eventuell domfellelse for voldtekt av barn.

Hans medskyldige, som ennå ikke er funnet, er også identifisert med DNA. Hvis og når han blir funnet, vil han bli gjenstand for en separat rettssak.

Sverige: Somalisk familie med ti barn forsørger seg på trygd

Sverige: I 2022 og 2023 er det gjort minst 100 anmeldelser om seksuallovbrudd i drosjer

 

 
Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.