Jan Bohman, foto fra Facebook.

I svensk tv hevder ordfører Jan Bohman at han føler seg svært trygg i «sin by» Borlänge. Men han lot være å si at han selv nettopp ble ranet og mishandlet i byen, faktisk rett utenfor sitt eget hjem.

I SVTs programserie «Sverige möts» diskuterte man økende kriminalitet i byen Borlänge. Den sosialdemokratiske ordføreren Jan Bohman  bedyret at han opplever det som trygt og greit å ferdes i alle deler av byen, også dem som karakteriseres som «utsatte». Null problem.

Men han glemte å nevne for seerne at han selv for en tid siden ble brutalt ranet og mishandlet i denne trygge byen, faktisk rett utenfor sitt eget hjem.

Ifølge Samnytt regner politiet deler av Borlänge som et av Sveriges verste «utsatte områder», blant annet området Tjärna Ängar.

Avisen skriver:

Myndigheterna har förlorat kontrollen över gängkriminaliteten, arbetslösheten är skyhög liksom bidragsberoendet.

Samnytt beretter om det aktuelle tv-programmet, og at Bohman ble spurt om han ville ha noe imot å gå alene en sen kveld gjennom for eksempel Tjärna Ängar.

Det menade Bohman att han kände sig trygg med.

Han ville slett ikke høre noe snakk om alle de problemer politiet knytter til dette området i byen han er ordfører for. Tvert imot:

Enligt Bohman är ryktet om Tjärna Ängar värre än verkligheten och den otrygghet många känner bara ”upplevd”, inte förankrad i fakta och statistik.

Men ifølge Samnytt var det noe vesentlig han utelot i sin fortelling:

Vad Socialdemokraternas starke man i området inte berättade är att han själv för en tid sedan blev brutalt rånad och misshandlad utomhus så allvarligt att han måste föras till sjukhus och tillbringa ett eller flera dygn där.

Det overfallet kan man lese mer om her.

Dessverre var ikke SVTs journalister på ballen og stilte ordføreren spørsmål om det overfallet han selv var utsatt for, i byen han påstår føles så trygg:

Trots att SVT rapporterade om händelsen när den inträffade och då intervjuade Bohman om upplevelsen valde man att nu inte konfrontera honom med frågor om detta relaterat till dennes påstådda upplevelse av trygghet i kommunen, skriver Samnytt.

Det er ifølge Samnytt uklart hvorfor Bohman valgte å ikke si noe om sine egne blodige  opplevelser med kriminalitet i Borlänge. Men avisen ser akkurat det i sammenheng med at nettopp Bohman har ivret for å få flest mulig innvandrere til byen. Rett og slett så mange som mulig:

S-toppen har dock varit drivande i att sätta Borlänge på den svenska kartan som en stad med ett generöst mottagande av migranter.

I ett tal under asylkaoset 2015 slog Bohman fast att Borlänge skulle ”bjuda in så många migranter som möjligt” och jämförde det med när svenskar emigrerade till Amerika på 1800-talet.

Document har tidligere omtalt forholdene i områdene ordføreren opplever som trygge:

Avisbud angrepet i Tjärna Ängar – nå stoppes nattarbeidet

 

Høst er lesetid: Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også :

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.