Bydelen Tjärna Ängar i Borlänge. Stillbilde: YouTube.

Et avisbud ble omringet av flere personer og frastjålet budbilen under en nattleveranse i Tjärna Ängar. Budet skal ha løpt etter bilen og mottok deretter verbale trusler fra en av gjerningspersonene.

Stefan Åström, regionsjef hos avisdistributøren Tidningstjänst AB, sier til DT at budet også ble truet med en pistol.

Etter hendelsen velger selskapet å gjøre midlertidige endringer i rutinene i Tjärna Ängar. Avisene vil bli distribuert om dagen i stedet for om natten, og distributørene vil jobbe parvis.

– Vi bedömer att det är osäkert att dela ut i området. Vi kan inte utsätta våra medarbetare för risker, därför kommer vi arbeta så här under en period, säger Stefan Åström.

Tidligere i uken ble isbilen tvunget til å endre rute etter at sjåførene ble utsatt for trakassering av omkring 50 barn som krevde gratis is. Hendelsen skjedde i samme område.

Tjärna Ängar er et av problemområdene i Borlänge kommune, og står på politiets liste over «sårbare» områder.

Kriminaliteten i kommunen er økende. Allerede i 2016 ble politiet lurt inn i et bakholdsangrep på en skole i Borlänge, hvor det «regnet steiner» mot politiet. Samme år kom det frem at elevene ved en skole i kommunen hadde innført egen justis:

Jenter som ikke bærer hijab, har fått skoene spylt ned i toalettet. Når noen spiser mat med svin, gjør de andre uartige lyder og spør om de er kristne. Voksne blir spyttet på, skrev Hans Rustad i 2016.

Kommunen har også problemer med at barn ned i 9-årsalderen rekrutteres inn i gjenger og at foreldrene må betale store summer for å få barna meldt ut. Dette problemet er imidlertid av nasjonale proposjoner i Sverige. Document omtalte saken den 27. september:

Barn ned i niårsalderen fanges opp av kriminelle gjenger i Sverige og må betale store pengesummer for å forlate dem, viser ny undersøkelse.

TT har fått svar fra 62 prosent av kommunene. 14 prosent av dem svarer at de sliter med at barn under 18 år er i kriminelle gjenger. Flere kommuner som tidligere ikke slet med barnekriminalitet, melder at situasjonen har endret seg.

Det gjelder ikke bare i storbyene, også sosialtjenesten i for eksempel Motala, Skövde, Uddevalla, Karlstad og Borlänge melder om lignende problemer.

 

Kjøp Klanen her!