En 31 år gammel mann med arabisk innvandrerbakgrunn dømmes til tre og et halvt års fengsel etter at han voldtok ei intellektuelt funksjonshemmet kvinne i 70-årene som han skulle ta seg av i jobben sin ved Malmö bys hjemmetjeneste. Dette melder Samnytt.

Da Omar Haddou søkte jobb i hjemmesykepleien i Malmö, hadde han en lang rekke dommer for mange ulike forbrytelser. At han var dømt for blant annet ran, ransforsøk, gjentatte narkotikalovbrudd, bedrageri med falskt dokument og fyllekjøring, ble ikke ansett å gjøre ham uskikket til å ta seg av eldre, syke og funksjonshemmede mennesker.

30. juli i år voldtok Omar på jobb ei eldre, psykisk utviklingshemmet kvinne som også lider av schizofreni. Forbrytelsen ble begått i kvinnas eget hjem, hvor hun trodde at hun var trygg.

Hun hadde ikke fått noen opplysninger om at personen som Hemtjänsten sendte hjem til henne, var en dømt kriminell. Dette var da Omar under hjemmebesøket, i stedet for å hjelpe kvinna med medisinene, presset sin penis inn i analåpningen hennes.

Malmö tingrett skriver at «Omar Haddou har utnyttet at saksøker var i en sårbar posisjon og hadde vanskeligheter med å forsvare seg på grunn av sin psykiske tilstand. Videre har han utnyttet sin stilling som omsorgsperson for saksøker».

Retten valgte til tross for dette, og til tross for tidligere kriminalitet, å idømme ham en relativt mild straff. Straffen blir fengsel i tre og et halvt år, hvorav Omar kan trekke fra en tredjedel i generell strafferabatt og deretter i tillegg tida han har sittet i varetekt.

Han er også dømt til å betale en erstatning til kvinna på 215.000 svenske kroner. Det er uklart om han har økonomiske midler til dette, eller om svenske skattebetalere blir tvunget til å dekke beløpet.

Noe som imidlertid er klart av dommen, er at skattebetalerne må ta regningen for Omars forsvarer, en sum som ender på drøyt 150.000 kroner.

Hjemmetjenesten i Malmö by har ikke varslet om de vil gjøre andre vurderinger i framtida av domfelte jobbsøkere. Man skylder på «systemet». Omar skal ha fremlagt papirer hvor hans forbrytelser ikke var inkludert.

Dette fordi Malmö by ikke har krevd et registerutdrag som viser all kriminalitet.

Når statskanalen SVT skriver om forbrytelsen, utelater de at gjerningsmannen har innvandrerbakgrunn. Samnytt kan fortelle at ifølge den svenske skatteetaten er Omar Haddou født i Sverige med ei mor fra Libanon og en far fra Algerie.

Paris: To ulovlige innvandrere fra Algerie arrestert for voldtekt av 83 år gammel kvinne

Kjøp «Klanen» her!

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.