En 62 år gammel mann, ansatt ved et sykehjem i Stockholm, er dømt til tre år og ni måneders fengsel for å ha voldtatt ei 90 år gammel kvinne på arbeidsplassen sin. Dette melder Samnytt.

Detaljene går fram av en dom fra Södertörn tingrett.

Overgrepet ble begått på et sykehjem sør i Stockholm en ettermiddag i september 2023. To kvinnelige kolleger gikk inn på rommet til den 90 år gamle kvinna og ble begge vitne til hvordan mannen stakk fingrene inn i den eldre kvinna, som beskrives som dement.

«Hva faen er det du gjør?» utbrøt det ene vitnet, som deretter jaget mannen ut av rommet.

«Jeg tenker hva gjør den jævelen? Det er det jeg tenker på. Det er så ekkelt», har den andre kvinna kommentert i avhør med politiet.

Ifølge vitneforklaringer er ikke dette første gang mannen har opptrådt seksuelt upassende på arbeidsplassen. Tidligere har dette imidlertid vært rettet mot hans kvinnelige kolleger.

«Jeg ble advart av tidligere kolleger fordi han holder på med dette», uttaler en kvinnelig ansatt.

«Jeg har hørt at han forulempet en nattsykepleier, som han dro inn på toalettet».

I 2020 førte en siktelse mot mannen for seksuell trakassering til opprettelse av personalsak. Imidlertid ble saken seinere henlagt som ord mot ord.

Den 62 år gamle mannen kommer opprinnelig fra Afghanistan. Han innvandret til Sverige i 1996 sammen med sin daværende kone og fem barn. Paret ble skilt i 2014, men de er fortsatt registrert på samme adresse.

Frem til voldtekten ble oppdaget hadde han jobbet ved det aktuelle sykehjemmet i 24 år. Han har periodevis vært sykmeldt fra arbeidsplassen sin.

Samnytt rapporterer at når 62-åringen, som altså har bodd i Sverige siden 1996 og nå er svensk statsborger, skal avhøres, ber han om, og får innvilget, en persisktalende tolk.

I avhør har han benektet straffskyld. Han hevder at han bare tørket kvinna mellom beina. «Hvis noen har tisset på seg, må man tørke», hevder han.

Dette er en forklaring tingretten ikke tror på. Nå er mannen derfor dømt til tre år og ni måneders fengsel for voldtekt. Dommen er anket til Svea lagmannsrett.

Saken er dessverre ikke unik. En 31 år gammel mann med arabisk innvandrerbakgrunn ble dømt til tre og et halvt års fengsel etter at han voldtok ei intellektuelt funksjonshemmet kvinne i 70-årene som han skulle ta seg av i jobben sin ved Malmö bys hjemmetjeneste.

Paris: To ulovlige innvandrere fra Algerie arrestert for voldtekt av 83 år gammel kvinne

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.