I Tyresö kommune, som er en del av Stor-Stockholm, fikk politiet fredag ​​ettermiddag melding om at en gutt var blitt utsatt for et fornedringsran. Dette melder Samnytt.

Gutten, som skal være 12 år eller yngre, ble bundet fast og deretter utsatt for slag og spark og nedverdigende behandling. Han fikk blant annet slått ut ei tann. Gjengen avsluttet deretter med å frarøve gutten eiendelene hans. Politiets pressevakt sier til media at gutten måtte fraktes til sykehus etter overfallet, men at skadene hans ikke er livstruende.

Ingen av gjerningsmennene er blitt pågrepet så langt. Man skulle kanskje tro at politiet ville gi en nærmere beskrivelse av gjerningsmennene og deres utseende, slik at publikum kan bidra til at de blir tatt. Politiet håper derimot å kunne identifisere disse personene på egen hånd uten å gå ut med beskrivelser. De nøyer seg derfor med å fortelle media at de kriminelle er «tre unge karer».

Såkalte fornedringsran er blitt et betydelig problem i Sverige. Dette dreier seg om at ofrene ikke bare blir frarøvet sine penger eller eiendeler. I mange tilfeller blir de også utsatt for rituell fornedrelse, som å bli urinert på eller tvunget til å bjeffe som en hund foran voldsmennene. I en del tilfeller har de kriminelle også videofilmet denne fornedrelsen og lagt den ut på internett. Slike ran blir ofte begått av innvandrere, med etnisk svenske ofre.

En undersøkelse tok for seg alle dommer avsagt i Oslo tingrett i 2021 i straffesaker der tiltalte var under 18 år. Undersøkelsen beviste at ran i Oslo ofte blir begått av innvandrere mot etniske nordmenn. Likevel ble dette ikke nevnt da byrådsleder Raymond Johansen (Ap) nylig erklærte Oslo for rasismefri sone og gav flere millioner kroner til å bekjempe muslimhat og annen påstått rasisme.

Kenny ble ranet, voldtatt og fornedret i seks timer, ble selv dømt for «hets mot folkgrupp»

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.