I Tyskland har kostnadene for velferdsutbetalinger til utlendinger steget til 15,4 milliarder euro i året. Tallet på utenlandske mottakere er mer enn fordoblet siden 2010.

Dataene kom fra et svar fra parlamentarisk statssekretær i det føderale arbeids- og sosialdepartementet Anette Kramme på en forespørsel fra René Springer, parlamentsmedlem for Alternativ for Tyskland (Alternative für Deutschland, AfD).

Den avslørte at antallet tyske mottakere av borgergodtgjørelse nesten var halvert fra 5,2 millioner i 2020 til 2,9 millioner i februar 2023. I motsetning til dette hadde utenlandske mottakere av sosialstønad doblet seg fra 1,3 millioner mennesker i 2010 til 2,6 millioner nå.

Med topper i antall mottakere opplevd under migrantbølgen i 2015 og den pågående konflikten i Ukraina, betyr det at tyske skattebetalere betaler rundt 15,4 milliarder euro hvert år i sosiale ytelser for utenlandske mottakere. Dette er en økning på 122 prosent i forhold til de rapporterte 6,9 milliarder euro i 2010.

I en kommentar til tallene ba Springer fra AfD om «en restriktiv innvandringspolitikk som effektivt forhindrer innvandring til våre sosiale systemer». Han hevder at dagens generøse velferdsstat «fungerer som en immigrasjonsmagnet».

Mange av de utenlandske mottakerne av sosiale ytelser er ukrainske flyktninger, hvorav 707.000 krever slik støtte. Disse følges av nesten 500.000 syrere og 200.000 tyrkere. Rundt 176.000 afghanske statsborgere og 115.000 irakere krever også slike utbetalinger.

Dette tallet ventes å stige ytterligere. Tyskland forventer en kraftig økning i nyankomne migranter i år. Talsmannen for CDU/CSUs parlamentariske gruppe, Alexander Throm, sa nylig at landet «forventer opptil 400.000 mennesker innen utgangen av året, fordi ankomstene vanligvis er høyest om sommeren og høsten. Og det tar litt tid for migrantene å reise fra Sør-Europa til oss».

I følge den halvårlige rapporten fra Federal Office for Migration and Refugees (BAMF), hadde totalt 162.271 migranter søkt om asyl i Tyskland fra januar til juni i 2023. Dette er en sterk økning fra 84.583 asylsøknader de første seks månedene av 2022. Tre fjerdedeler av alle asylsøkere er menn under 30 år, og 70 prosent av dem hadde sitt opphav fra islamske nasjoner.

«Vellykket integrasjon kan ikke forventes med en tilstrømning av denne størrelsesorden», kommenterer migrasjonsekspert Stefan Luft til Bild.

Voldsom økning av asylsøkere i Tyskland

Tyskland: Bråk på eritreisk festival skader 26 politifolk

Berlin: Ansatte stenger utendørsbasseng på grunn av «psykisk terror» fra muslimske innvandrere

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.