Faren som er mistenkt for drap og drapsforsøk på sine to barn, ble pågrepet tirsdag. Han er en senegalesisk innvandrer som kom til Sverige etter å ha giftet seg med en svensk kvinne.

Faren som er mistenkt for drap i Hässelby, fikk statsborgerskap i Sverige etter å ha giftet seg med en svensk kvinne. Bryllupet fant sted i august 2004. Da var hun 40 år, han 14 år yngre. Mindre enn ett år senere søkte de om skilsmisse, og skilsmissen ble gitt i juli 2005.

Men i desember samme år giftet de seg på nytt i Senegal, og i januar blir ekteskapet også registrert i Sverige. Dette gjorde det mulig for mannen å få permanent oppholdstillatelse. To og et halvt år senere skilte paret seg igjen, denne gangen for godt. Mannen hadde da fått svensk statsborgerskap.

Et par år senere giftet mannen seg på nytt, med en kvinne fra Senegal. Noen måneder senere flyttet paret til Sverige, hvor de fikk to barn – en datter født i 2014 og en sønn født i 2018. I fjor flyttet familien inn i leiligheten i Hässelby, vest for Stockholm. Faren har tidligere jobbet som drosjesjåfør, men skal nå ha blitt arbeidsledig.

Familien trakk seg tilbake

Familien skal ha levd et isolert liv uten særlig kontakt med andre, ifølge Expressen. Ektemannen skal ha vært svært kontrollerende, og blant annet hindret kona i å ha sosiale kontakter. Naboer har imidlertid merket at det var noe galt, da de ofte opplevde bråk og støy fra leiligheten. Problemene har vært så store at naboene tok kontakt med eiendomsbesitteren.

Ifølge opplysninger til Document har familien hatt en pågående sak hos sosialtjenesten i Hässelby, og det var planlagt å plassere barna i fosterhjem. Susanna Halldin Olsson, som er distriktsdirektør ved Hässelby-Vällingby bydelsadministrasjon, har i Aftonbladet ikke ønsket å kommentere saken.

– Allt som rör socialtjänsten omfattas av sekretess, och dessutom pågår en polisutredning om ett mycket allvarligt brott, sier Halldin Olsson.

Tirsdag ble den 43 år gamle faren pågrepet, mistenkt for å ha knivstukket sine to barn, en sju år gammel jente og en tre år gammel gutt. Dette skjedde søndag kveld mens de lå i sengerne sine. Mannen skal så ha kastet dem ut gjennom et vindu i femte etasje, et fall på 15 meter. Den tre år gamle gutten døde av skadene, mens jenta fortsatt behandles på sykehus med alvorlige skader. Barnas mor ble også pågrepet først, men ble løslatt mandag kveld.

– Hon är fortfarande misstänkt och inte avförd från utredningen, sier kammeradvokat Maria Franzén til Expressen.

Les mer: Sverige: To små barn kastet fra leilighet, hardt skadet

Les mer: Barna kastet fra 15 meters høyde – det yngste barnet døde

Svensk kvinne gift med tre afrikanere

Kvinnen som tok med seg den drapssiktede faren til Sverige, er nå 57 år gammel og bor i Nord-Sverige. Hun ønsker ikke å kommentere hvordan hun møtte mannen, men i et intervju med Expressen hevder hun at hun ikke merket noe rart med ham.

– Det är hemskt oavsett vem det drabbar när något sådant här händer. Men det är ännu värre när det händer barn. Han var väldigt barnkär och skötsam. Han hade inga tendenser till någonting, sier kvinnen.

Men dette er ikke første gang kvinnen gifter seg med en afrikansk mann. Ifølge Samnytt har kvinnen vært gift med til sammen tre afrikanere, hvorav to senere giftet seg på nytt med kvinner fra hjemlandet som de tok med til Sverige.

I januar 2003 giftet den svenske kvinnen seg med en yngre mann fra Gambia. Ekteskapet varte i ett år. Den gambiske mannen møtte i 2005 en ti år yngre kvinne i hjemlandet, som han giftet seg med året etter. Kvinnen flyttet deretter til ham i Sverige, og de fikk to barn sammen. Men det viste seg at mannen mishandlet både kone og barn, og etter at politiet ved flere anledninger hadde blitt varslet til familiens hjem, flyttet moren og barna til en skjermet bolig. Paret ble skilt i 2015. Mannen er i dag svensk statsborger.

Året etter skilsmissen fra den nå drapsmistenkte senegalesiske mannen, giftet den svenske kvinnen seg på nytt med en annen afrikansk mann. Bryllupet ble holdt i Gambia i mars 2009, og paret ble skilt i mai 2010. Den gambiske mannen er foreløpig ikke registrert i Sverige.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.