Illustrasjonsfoto: Adam Ihse / TT / NTB

Politiet jakter et medlem av den kriminelle gjengen Shottaz etter drapet på en kvinne i Luleå fredag. Kvinnen (25) ble drept med flere skudd på nært hold.

De beryktede kriminelle nettverkene Shottaz og Dödspatrullen har ligget i blodig feide i flere år, men de fleste skytingene og drapene har funnet sted i stockholmsområdet. Nå ser det ut til at den somaliske gjengen Shottaz fra Rinkeby er i ferd med å utvide sitt revir.

Flera gängmedlemmar från Shottaz i Västerort ska ha varit på plats i Luleå och begått brott den senaste tiden, skriver Aftonbladet.

Kvinnen ble skutt og drept fredag kveld i Luleå, en by med rundt 46.000 innbyggere helt nord i Bottenviken, 900 kilometer med bil fra Stockholm.

Politiet tror kvinnen ble drept i en eller annen form for oppgjør.

En mann i 30-årene er tidligere fengslet i saken, men politiet jakter flere mistenkte, og en av dem er ifølge Aftonbladet medlem i Shottaz i Västerort i Stockholm. Politiet tror det var dette gjengmedlemmet som skjøt kvinnen.

Den fengslede mannen skal ha vært sjåfør i forbindelse med drapet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂