Stavanger-politiet på oppdrag. Foto: Carina Johansen / NTB

Kriminelle nettverk fra Sverige har flere ganger prøvd å rekruttere mindreårige gutter i Stavanger-regionen for å selge narkotika, ifølge politiet.

Svenske kriminelle nettverk har for alvor kastet sine øye på Norge. Her har de funnet et land med naive politikere og et svakt og underbemannet politikorps, så rundt om i Norge er det mange muligheter.

Document har i flere saker omtalt hvordan blant annet det beryktede Foxtrot-nettverket har gjort sitt inntog i Norge, ser artikkel under.

Nå melder NTB om at slike nettverk prøver å rekruttere norske mindreårige til å jobbe for seg.

Innenfor det som er praksis i  det norske retts- og kriminalsystemet, kan mindreårige lovbrytere operere mer eller mindre straff-fritt, og til og med få med seg en pizza eller to fra myndighetene.

– Politiet er kjent med at svenske kriminelle blant annet har tatt kontakt med mindreårige gutter i politidistriktet. Formålet med kontakten er å få guttene til å utføre ulike typer kriminalitet for dem, blant annet salg av narkotika, sier Thor Magne Løge, driftsenhetsleder ved felles enhet for etterretning og etterforskning i Sørvest politidistrikt, til NRK.

Ifølge etterretningssjefen har flere kriminelle med tilknytning til Malmö forsøkt å få fotfeste i Stavanger-regionen, men han sier at politiets aktive innsats så langt har hindret etableringer av kriminelle, svenske nettverk.

Politiet har muligens lært av statsminister Støre hva som skal til for å møte det meste av problemer:

– Politiet følger utviklingen nøye, sier Løge.

Han forsikrer at kriminalitet med tilknytning til svenske miljøer har høy prioritering.

–I flere saker Sørvest politidistrikt etterforsker, er det avdekket at involverte personer har forbindelser til Sverige, sier Løge videre.

Les også: 

Svensk borger skutt i Moss, knyttes til Foxtrot-nettverket

Ny bok fra Document forlag: 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!


Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.