Mannen som er siktet for to drapsforsøk etter skytingen på Skøyenåsen i Oslo, nekter fortsatt å la seg avhøre av politiet. Begge de fornærmede har forklart seg.

Tre dager etter den dramatiske hendelsen der to menn i slutten av tenårene ble skutt inne i en T-banevogn i Oslo, nekter fremdeles den 34 år gamle siktede å forklare seg for politiets etterforskere, melder Avisa Oslo. Tirsdag ble han varetektsfengslet i fire uker.

– Det er ikke planlagt noe avhør. Han ønsker ikke å forklare seg til politiet per nå. Det er en rett han har, som han ønsker å benytte seg av, sier 34-åringens forsvarer, advokat Daniel Storrvik.

Den siktede skal ha vært utstyrt med to håndvåpen da han avfyrte skuddene. Det ene ble funnet søndag kveld, men det andre fremdeles ikke var funnet onsdag ettermiddag.

– Våpenet er fremdeles ikke lokalisert, sier politiadvokat Henrik Rådal i Oslo politidistrikt til NTB

Den siktede har ikke ønsket å gi noen opplysninger eller kommentarer til politiet ut over at skytingen ikke har noe rasistisk motiv.

Begge de to mennene som ble skadd i skyteepisoden, har forklart seg for politiet. Det bekrefter mennenes bistandsadvokater overfor Dagbladet. Begge mennene om ro.

– Min klient er selvfølgelig sterkt preget av det som har skjedd, men er heldigvis på bedringens vei. Familien ønsker nå fred og ro rundt seg og har tiltro til at politiet gjør jobben sin, sier den ene bistandsadvokaten, Sidra Bhatti, til avisen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.