Den profilerte advokaten Tor Kjærvik er identifisert som drapsofferet på Røa mandag kveld, melder VG. Ifølge NRK er det en pårørende som sitter arrestert mistenkt for drapet. Han vil bli avhørt av politiet tirsdag. Politiet sier det er tungt for de etterlatte og ber pressen vise hensyn.

– Dette er en veldig vanskelig sak, og det er mange hensyn å ta her, sa seksjonsleder Anne Alræk Solem i Oslo politidistrikt til pressen tirsdag formiddag.

Hun bekrefter at det var Kjærvik som ble skutt og drept mandag kveld, og at han har en nær familierelasjon til siktede. En mann i 30-årene som ble pågrepet av politiet mandag kveld.

– Dette er en vanskelig situasjon for familien, og jeg ber mediene ta hensyn til dette, sa Solem.

Siktede blir fremstilt for varetekt onsdag, opplyser hun. (NTB)

Jon Christian Elden er oppnevnt som forsvarer for siktede.

Tor Kjærvik er kjent fra en rekke store straffesaker, som Orderud-drapene.

* Kjærvik har forsvarer i en rekke profilerte saker, blant annet som forsvareren for Kristin Kirkemo under Orderud-saken, men også i Nokas-saken i Stavanger, Landås-saken i Bergen og i straffesaken om innsidehandel mot Rune Brynhildsen.

* Kjærvik var ferdig utdannet jurist i 1978.

* Kjærvik ble så politifullmektig i Romerike politidistrikt og senere konstituert politimester i Sør-Varanger. (NTB)

 

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.