En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drapsforsøk på Vestli i Oslo etter at det ble skutt mot en pizzarestaurant lørdag kveld.

Politiet vil avhøre mannen i løpet av mandag ettermiddag, men ønsker ikke å si noe om hvor og når han ble pågrepet. Etter avhøret vil en eventuell varetektsfengsling bli vurdert.

– Han er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk og vi utelukker ikke at det kan komme flere pågripelser. Det viktigste for oss er å få avhørt ham i dag. Så vil ansvarlig for påtale vurdere varetektsfengsling etter det, sier Anne Alræk Solem, seksjonsleder for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt til NTB.

I og med at det er 1. mai på tirsdag, vil en eventuell fremstilling for varetekt ikke kunne skje før på onsdag, legger hun til.

Politiet opplyser at den pågrepne mannen er norsk statsborger og at de knytter ham til et kriminelt miljø i Oslo.

– Vi undersøker også om denne skytingen er gjengrelatert. Vi etterforsker for fullt nå, både taktisk og teknisk, sier seksjonslederen.

Hun understreker at politiet ser veldig alvorlig på hendelsen.

– Vi oppfordrer folk som har opplysninger om å ta kontakt med politiet snarest mulig. Vi håper at alle kan bidra sammen for å oppklare dette og at de som har informasjon i saken tar kontakt. Det kan være noen små brikker som mangler før vi kommer et skritt videre, sier seksjonsleder Anne Alræk Solem.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.