Politiet jobber ved åstedet mandag ettermiddag.

Politiet har mottatt en foreløpig obduksjonsrapport etter drapet på Majorstuen og opplyser at den viser at det dreier seg om en svært alvorlig sak.

Ingen personer er foreløpig pågrepet etter at en mann ble funnet knivdrept i en leilighet på Majorstuen mandag.

Tirsdag har Oslo-politiet fått en foreløpig obduksjonsrapport av offeret.

– Den underbygger helt klart det vi har sagt tidligere, at vi står i en drapssak. En svært alvorlig drapssak, sier Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, til NRK.

Mens politiet leter etter en ukjent gjerningsmenn er det svært interessert i tips fra publikum.

Kamerater

To kamerater av avdøde forlot leiligheten på Majorstuen rett før klokka 8 mandag, der en mann i 20-årene ble funnet knivdrept fire timer senere.

– Mannen som ble drept, bodde i leiligheten på Majorstuen sammen med tre kamerater. To av dem har forklart at de forlot leiligheten omtrent samtidig, rett før klokka 8 mandag. Vi er derfor spesielt interessert i tips og observasjoner fra cirka 7.50 til fornærmede ble funnet rundt 12.15, sa leder Grete Lien Metlid for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt under en pressekonferanse tirsdag.

Mannen i midten av 20-årene ble erklært død på stedet da han ble funnet i 12-tiden mandag i leiligheten han bodde i. Han blir obdusert tirsdag, og politiet regner med å motta den foreløpige obduksjonsrapporten tirsdag ettermiddag

– Ingen er pågrepet, og ingen er mistenkt. Det er en ganske omfattende etterforskning, sier Metlid til NTB.

Fra Mysen

Politiet kartlegger informasjon i og rundt området der leiligheten ligger, blant annet ved å sjekke tilgjengelig overvåkingsmateriale, gjennomføre krimtekniske undersøkelser og ta vitneavhør. Det blir også undersøkt om drapet kan ha hatt sammenheng med andre hendelser i området samme formiddag, blant annet et knivran mandag morgen.

Klokka 8.10 meldte politiet at en person ble fratatt en telefon og en skinnmappe i en garasje i Essendropsgate. Gjerningsmannen truet med kniv. Ransmannen beskrives som cirka 170 centimeter høy med brune øyne. Han hadde på seg en svart caps eller lue og mørke klær og snakket gebrokkent norsk.

Tirsdag morgen gjennomgikk kriminalteknikerne resultatet av undersøkelsene som ble gjort på åstedet i Arbos gate i løpet av mandagen, og som pågikk utover kvelden.

Kay Lund-Pettersen i Øst politidistrikt bekrefter overfor Smaalenenes Avis at avdøde er fra Mysen i Østfold. Han bodde og jobbet i Oslo.

Fortsetter på åstedet

Metlid opplyser at det ble gjort veldig mye kriminalteknisk arbeid på åstedet mandag. Leiligheten er gjennomgående og ligger i første etasje i en bygård like ved Majorstuen skole.

– Det kriminaltekniske arbeidet fortsetter. Vi har et åsted som er viktig i saken. Sporsikring og arbeid på stedet var høyt prioritert i går, og det fortsetter vi med i dag. Men vi har ingen ting vi kan gå ut med nå, sier hun.

Politiet kartlegger all informasjon rundt fornærmede og hans bevegelser og har flere ulike teorier, som Metlid ikke vil gå inn på

Noe av det politiet håper å få informasjon om når den foreløpige obduksjonsrapporten foreligger, er en nærmere angivelse av drapstidspunktet. Rapporten er ventet tirsdag ettermiddag, men det er fortsatt uklart når den er klar.