En mann i midten av 20-årene er død etter en voldshendelse i Åkrehamn på Karmøy. En annen mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drap.

Den vanvittige volden sprer seg over hele landet.

Politiet fikk melding om en alvorlig voldshendelse i et boligområde ved Åkra ungdomsskole i Åkrehamn på Karmøy klokken 20.34 lørdag kveld.

– Der ble en mann funnet alvorlig skadet, og han ble etter kort tid erklært død av lege på stedet, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma i Sørvest politidistrikt.

En mann i 20-årene ble pågrepet i nærheten av åstedet, og er siktet for drap. Avdøde er en mann i midten av 20-årene. (NTB-André Lorentsen)

Offeret er ikke formelt identifisert, men politiet sier at de hvem han er. De varsler nå pårørende i utlandet.

En video av hendelsen deles via Snapchat.

– Vi oppfordrer personer som mottar denne videoen til å ikke dele den videre, sier politiadvokat Soma.

Krimteknikere er på åstedet, og politihunder er i arbeid rundt bygningene.

Naboer forteller til Haugesunds Avis at det har vært en del hendelser rundt de aktuelle boligene, som skal være kommunale. Politiet har rykket ut til området mange ganger.

Samtidig meldes det om at to personer er pågrepet i Oslo etter at en 40-åring ble angrepet med kniv, ifølge Avisa Oslo.

Politiet snakker med vitner i forbindelse med en knivstikking nær Kiwi i Storgata.

– En mann i 40-årene er sendt til sykehus, sier operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen.

Dette var ikke den eneste knivstikkingen i Oslo denne dagen. En 16-åring som fredag kveld ble knivstukket ved Oslo S. En gutt på rundt samme alder er siktet for drapsforsøk.

– Han er kritisk og livstruende skadet, opplyser krimleder Andreas Jansen ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Norge går mot en rekord vi som nasjon er i stand til å slå: antall drap i løpet av et år. Etter april var 58 mennesker drept i fredelige Norge på ett eneste år, noe som nærmer seg det dobbelte av antall dødsfall i 2023.

«Svenske tilstander» er en realitet, selv om vi kanskje må bevege oss noen få år tilbake for å sammenligne situasjonen i Norge med det som Sverige gjennomgår.

I 2023 ble 121 drept i Sverige. Hvis vi passerer 60 drap årlig i Norge, som er omtrent halvparten så mange innbyggere som i Sverige, så er vi allerede på svensk nivå anno 2023.

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.