Et område ble sperret av etter knivstikkingen i Storgata midt i Oslo sentrum. Foto: Terje Pedersen / NTB

Mannen i 30-årene som ble knivstukket på åpen gate i Oslo sentrum tirsdag ettermiddag, ble tirsdag kveld operert og lagt i respirator, opplyser politiet til NRK.

Offeret skal være påført flere knivstikk, og saken etterforskes som et drapsforsøk. Politiet søker etter en gjerningsmann som løp fra stedet. Ingen er pågrepet, opplyser fungerende seksjonsleder Knut Jensen i Oslo-politiets drapsseksjon.

Politiet søker fortsatt etter andre involverte og gjerningspersoner etter hendelsen.

– Ingenting tyder på at knivstikkingen i Storgata tirsdag formiddag var et tilfeldig angrep, sier Jensen.

Han bekrefter at knivofferet er tidligere kjent av politiet, men foranledningen til angrepet er ukjent.

Da Oslo-politiet meldte om knivstikkingen på Twitter like etter klokken 12 tirsdag, var det utelukkende gjerningsmannens påkledning som ble beskrevet:

På åstedet i Storgata var innsatsleder Tomm Berger mer presis om hvem man søkte etter:

– Det holder vi på å etterforske oss frem til, og vi søker også aktivt etter ham med mange patruljer. Personen vi leter etter er mørk i huden, og rundt 170–175 cm høy, sier Berger til VG.

Såvidt Document kan se har ingen andre hovedstrømsmedier publisert dette signalementet av gjerningsmannen.

Politiet ber den som måtte ha informasjon om knivstikkingen ta kontakt på epost kriminalvakten.oslo@politiet.no, eller på telefon 22 66 99 66.

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.