Politiet i Nedre Kalbakkvei etter melding om at en person er skadet med stikkskader i kroppen. Vedkommende blir tatt hånd om av ambulansepersonell. Skadeomfanget er uklart. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

En mann i 40-årene er pågrepet etter at en mann ble funnet med flere stikkskader utenfor en butikk i Groruddalen i Oslo. Tilstanden er alvorlig.

Det opplyser operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

– Den pågrepne blir kjørt til arresten i påvente av avhør. Det har vært en hendelse i forkant som har resultert i at fornærmede ble skadd. Fornærmedes skadeomfang blir beskrevet som alvorlig, opplyste politiet i 22-tiden.

Pågrepet i leilighet

Mannen i midten av 40-årene ble pågrepet i en leilighet i nærheten av der den skadde ble funnet. Funn utenfor leilighetsbygget gjorde at politiet fattet interesse for stedet.

– Det er mye som tyder på at dette er gjerningspersonen, sier Skott.

Politiet meldte om hendelsen i 21-tiden søndag kveld.

Den pågrepne er kjent for politiet fra før. Politiet har ikke opplysninger om at flere personer er involvert.

– Mannen som er skadd, har flere stikkskader i kroppen som er forenlig med en spiss gjenstand, sier Skott.

Det er uklart om det er en kniv som er benyttet.

Inn og ut av bevissthet

– Han er inn og ut av bevissthet. Ambulansepersonell jobber med ham på stedet, sa operasjonslederen til NTB i 21.30-tiden.

Mannen ble funnet utenfor en Joker-butikk i Nedre Kalbakkvei. Politiet har avhørt vitner på stedet, men ingen har sett selve hendelsen, ifølge Skott.

– Vi jobber med å hente ut videoovervåking, sier hun.

Det er uklart hvor selve hendelsen har funnet sted.

– Om det har skjedd ute eller i leiligheten til den pågrepne vet vi ikke ennå, sier hun.

Kriminalteknikere er på vei til stedet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.