Mannen ble pågrepet kort tid etter at politiet fant den døde kvinnen i en privatbolig i Grue. Den drapssiktede sitter i arresten på Hamar og ble avhørt tirsdag.

– Min klient har samarbeidet om etterforskningen og avgitt avhør. Han har forklart seg om mandagen så langt han husker. Men han har ikke tatt stilling til straffskyld ennå, sier siktedes forsvarer, advokat Simon Stende, til Glåmdalen.

Varetektsfengsling onsdag

Mannen fremstilles for varetektsfengsling i Østre Innlandet tingrett klokken 12 onsdag, opplyser politiet i en pressemelding tirsdag ettermiddag. Stende bekrefter at siktede har samtykket i varetektsfengsling.

Den drepte kvinnens pårørende er varslet. Politiadvokat Anja Ruud ville tirsdag formiddag ikke gå inn på detaljer om kvinnens identitet eller relasjonen hun har til mannen som er siktet, utover å bekrefte at de har hatt en relasjon.

Politiet har dannet seg formening

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 1.05. Politiet vil foreløpig ikke si noe om hendelsesforløpet eller om det er gjort beslag av våpen.

– Politiet fikk opplysninger om en alvorlig voldshendelse. En patrulje rykket ut og fant en kvinne død, sier Ruud.

– Gjennom etterforskningen som er gjort gjennom natten og dagen i dag, har politiet dannet seg en formening om hvordan fornærmede er drept, opplyser politiet i pressemeldingen.

Kjørte av veien

Det gjenstår flere avhør og undersøkelser, og politiet vil derfor ikke kommentere dette nærmere tirsdag.

Politiet kan bekrefte at den siktede forlot åstedet i bil, og at han kjørte av veien. Han ble deretter pågrepet i nærheten av denne bilen. Politiadvokaten forteller at mannen er kjent av politiet fra tidligere, men vil ikke gå inn på hva dette gjelder.

Personer som har informasjon om saken, oppfordres til å kontakte politiet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.