Håvard Pettersen ble drept med kniv på Coop Byggmix i Vadsø 14. juli.

Når rettssaken mot 18-åringen som drepte Håvard Pettersen (18) i Vadsø starter i desember, skal overvåkingsvideo av drapet spilles av i retten.

Det er satt av inntil fire dager til hovedforhandlingen i rettssaken mot 18-åringen når den starter i Øst-Finnmark tingrett i uke 50. I løpet av disse dagene skal en overvåkingsvideo fra byggevareforretningen hvor Pettersen ble drept, vises i retten.

– Det er selvfølgelig sterkt materiale. Men jeg synes det er viktig at retten får opplyst hele saken. Derfor vil denne videoen være en del av bevismaterialet jeg legger fram i retten, sier statsadvokat Lars Fause til iFinnmark.

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om at den tiltalte 18-åringen må dømmes til overføring av psykisk helsevern fordi de mener han var psykotisk da han gjennomførte drapet.

Bistandsadvokat Edel Olsen sier til avisen at offerets familie er kjent med at det kommer mye av det hun omtaler som sterkt materiale under påtalemyndighets bevisførsel.

Det var 14. juli i år at den da 17 år gamle gutten stakk 18 år gamle Håvard Pettersen med kniv inne på Coop Byggmix i Vadsø. Pettersen døde av skadene.

18-åringen er også tiltalt for å ha utøvd grov vold mot en annen person etter at han i august uten foranledning slo til en sykepleier på Dikemark sykehus. Han slo henne ifølge tiltalen tre ganger i hodet med knyttet neve.