Innenriks

Politiet har frigitt navn og bilde på de to ofrene for dobbeltdrapet utenfor Wilds Minne skole i Kristiansand mandag ettermiddag: 14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan og 48 år gamle Tone Ilebekk. Kvinnen jobbet i en barnehage ikke langt unna, mens gutten gikk på en skole et annet sted i byen.

Politiet har satt inn store ressurser og etterforskningen pågår for fullt, men det er ikke pågrepet noen mistenkte for ugjerningene. Det finnes tilsynelatende ingen øyenvitner, og det er fra politiets side ikke nevnt noe mulig motiv som peker seg ut.

Til tross for et massivt nærvær av ordensmakten er altså en eller flere mordere på frifot, og ingen ser ut til å forstå hvorfor mordene ble begått. Det kan vanskelig unngås at en sterk uhyggestemning legger seg over lokalsamfunnet, hvor den enkelte lett kan føle utrygghet – ikke minst i lys av det politiet selv sier:

For politiet er det et åpent spørsmål hva risikoen er videre, sier sjef for Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar tirsdag formiddag.

Det politiet sier, er altså: Vurdér risikoen selv. De inviterer i praksis folk flest offisielt til å spekulere. Er det denne fremtiden man må venne seg til i befolkede strøk landet rundt?

At også omstendighetene blir gjenstand for spekulasjon, kan vanskelig unngås. Gutten var av somalisk opprinnelse og tilhørte en stor familie. De ubesvarte spørsmålene er mange.

 

VG – Fædrelandsvennen