To kvinner er døde etter et angrep på en videregående skole i Malmö. En 18-årig mannlig elev er pågrepet mistenkt for drapene.

– Jeg har drept to personer, skal eleven ha sagt til operatøren på nødnummeret 112.

18-årigen skal ha vært alene om udåden. Ifølge Sydsvenskan gikk han til angrep væpnet med øks, kniv og hammer. Opplysningene om våpen er ikke bekreftet av politiet.

– Strax efter klockan fem så får vi in ett larm som talar om någon form av bråk eller liknande. Man har hört höga röster inne på skolan. Vi skickade en patrull mot platsen, en stund där efter kommer ytterligare information som gjorde att vi tog beslut om att arbeta efter en särskild metodik som heter PDV, pågående dödligt våld. Inom den går en första patrull in på skolan. Man kunde ganska kort där efter gripa en gärningsman, sier Nils Norling, politiets pressetalsmann på stedet til Sydsvenskan.

De to kvinnene er i 50-årsalderen, ifølge politiet. Begge arbeidet ved Malmö Latinskola, hvor angrepet skjedde ved 17-tiden mandag.

Et stort antall politibiler og mange ambulanser rykket ut til skolen. Amiralsgatan ble sperret for trafikk, og bybussene stod stille helt ned til Föreningsgatan i flere timer.

– Vi var tidigt på plats och kunde gripa gärningspersonen. Nu väntar ett stort arbete för att kunna förstå vad som hänt och det bakomliggande motivet till denna fruktansvärda händelse, sier Åsa Nilsson, sjef for lokalpolisområde Malmö norr.

18-åringen skal selv ha ringt nødnummeret etter angrepet, skriver Aftonbladet.

– Jeg sitter i tredje etasje, og jeg har lagt fra meg våpnene, og jeg har drept to personer, skal han ha sagt, ifølge opplysninger gitt til avisen. Pågripelsen skal ha vært udramatisk.

– Det finns vittnesmål från lärare på skolan som säger att han betett sig väldigt konstigt hela vintern och att man varit rädd att något ska hända, sier en kilde til Aftonbladet.

Politiet var mandag kveld til stede ved den mistenkte 18-åringens hjem på et mindre sted i Skåne, og boligen er sperret av, erfarer avisen. Politiet har ikke kommentert disse opplysningene.

På Flashback pekes en tilsynelatende etnisk svensk mann ut som gjerningsmann. På sin Facebook-side oppgir han sine interesser til å være blant annet kampsport, karate, kunst og kreativ skriving. På sin Instagram-side poserer han på flere bilder mens han flekser muskler. Han oppgir å være «artist».

Malmö latinskola har 1.179 elever. Nesten alle går på högskoleförberedande program, og estetisk linje er størst med 526 elever.

Politiet har varslet pressekonferanse tirsdag klokken 9.30.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.