To menn er døde etter en skyteepisode i Göteborg. Dette melder SVT.

Skytingen fant sted i et boligområde i det sørlige Göteborg seint lørdag kveld. To menn på 25 og 30 år ble fraktet til sykehus med alvorlige skader. Søndag morgen uttaler svensk politi at begge mennene er omkommet fra skadene de ble påført.

Politiet ble varslet like etter klokka 23 lørdag kveld til Grimmered sørvest i Göteborg.

«Vi satt innendørs og så på TV da vi hørte fire til seks skudd bli avfyrt i nærheten. Like etter, kanskje fem til syv minutter seinere, kom politi og ambulanser med full styrke», sier et vitne.

Skytingen ser ut til å ha skjedd utendørs. Ifølge vitner var rundt ti politibiler og flere ambulanser på stedet i villaområdet i løpet av natta.

«Det er en alvorlig forbrytelse, det er det jeg kan si akkurat nå», sier vakthavende politibetjent Johan Ljung til SVT.

De to ofrene ble funnet alvorlig skadd og kjørt til sykehus med ambulanse. Politiet bekreftet seinere på sine nettsider at begge mennene nå er døde. Pårørende er varslet.

Området ble sperret av for teknisk undersøkelse. Søndag morgen opplyste politiet at sperringene er opphevet på åstedet og at åstedsundersøkelsen er avsluttet.

«Vi samler all informasjon. Vi har ganske mye stoff og tips som har kommet inn som vi skal jobbe med nå i morgentimene», kommenterer Stefan Gustafsson, pressetalsperson for politiregion Vest.

Det er blitt banket på dørene i nærområdet, og flere personer er brakt inn til avhør.

«Det er også mye vitneforklaringer fra folk som har sett og hørt ting».

Hendelsen etterforskes nå som mord. For øyeblikket er ingen varetektsfengslet i saken.

Politiet ser på mulige forbindelser til gjengmiljøet.

«Det er selvsagt interessant om det finnes slike. På dette stadiet har vi ikke etablert forbindelser, men vi jobber med det», sier Stefan Gustafsson.

Politiet anslår at minst 30.000 personer er aktive i ulike kriminelle gjenger og nettverk i Sverige. Dette antallet fortsetter å vokse.

Kripos: Svenske kriminelle nettverk aktive i nesten hele landet

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.