Politiet arbeider på stedet etter at en mistenkt gjerningsmann er blitt skutt politiet etter å ha angrepet tre eldre kvinner i Västerås den 19. april 2024. Foto: Peter Arwidi / TT / NTB.

Tre personer er skadd i en hendelse i den svenske byen Västerås. Ifølge politiet er en mann som er mistenkt for skytingen, skutt i beinet av politiet.

Tre eldre kvinner ble kjørt til sykehus, angivelig etter å ha blitt angrepet med kniv. To av dem er alvorlig skadd, men tilstanden er stabil, ifølge Region Värmland.

Politiet fikk melding om hendelsen i sentrum av Västerås litt før klokka halv to fredag ettermiddag. Området ble sperret av, og politiet har startet avhør av vitner.

Det er fortsatt uklart hva som har skjedd, og hvor mange som egentlig er skadd. Tidligere ble det meldt om fem skadde.

Mannen ble ifølge politiet skutt i beinet da han ble pågrepet, bevæpnet med en kniv, ifølge Aftonbladet. Han er også brakt til sykehus.

Ifølge kilder er mannen i 30-årsalderen og er kjent av politiet fra tidligere, blant annet skal han være dømt for narkotikaforbrytelser.

 

Kjøp «Klanen» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.