Bilde av den mistenkte som anholdes. Foto: Snapchat/Twitter.

Åtte personer er såret i et angrep i Vetlanda i Sverige, flere av dem alvorlig. Angrepet etterforskes som et mulig terrorangrep, opplyser svensk politi.

Politiet rykket ut til Vetlanda i Sør-Sverige onsdag ettermiddag etter at flere innringere meldte om at flere personer hadde blitt angrepet med en øks.

Gjerningsmannen, som skal være i 20-årene, ble skutt av politiet. Han er brakt til sykehus.

Ingen har mistet livet, sier politiets talsperson Thomas Agnevik til Sveriges Radio. Han sier imidlertid at det dreier seg om alvorlige personskader.

Vid 15-tiden fick polisen flera samtal om att flera personer blivit attackerade med ett tillhygge i Vetlanda. Angreppet ska ha skett bland annat på eller i närheten av Bangårdsgatan, vid resecentrum.

Flera patruller skickades till platsen. Under insatsen avlossade polisen skott. En misstänkt gärningsman, en man i 20-årsåldern, träffades. Han greps och fördes till sjukhus.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Inledningsvis uppgav polisen att man inte misstänkte terrormotiv men under kvällen ändrar sig polisen.

”Nu är rubriceringen misstänkt terroristbrott”, skriver polisen via sin hemsida.

Strax före klockan 16 stoppade Trafikverket på polisens begäran all tågtrafik till och från Vetlanda.

– Vi har ju gripit en misstänkt, men vi har ett 15-tal polispatruller som arbetar på platsen med fler resurser på väg. Innan vi vet vad som hänt och varför vill vi att tågtrafiken ska stå stilla, säger Angelica Israelsson Silfver vid polisen i region Öst vid 16-tiden. (Expressen)

Innenriksminister Mikael Damberg er orientert om hendelsen.

– Mine tanker går til de rammede og deres pårørende, sier han i en uttalelse, og føyer til at det så langt er uklart hva som har hendt og hva motivet har vært.



 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.