Private foto av det som skal være pågripelsen av gjerningsmannen.

Den 22 år gamle mannen fra Afghanistan som onsdag angrep og skadet sju personer med kniv i Vetlanda i Småland, hadde søkt om ny oppholdstillatelse etter at den forrige hadde gått ut, og ventet på resultatet da han gikk til angrep.

Det opplyser Expressen.

Den misstänkte 22-åringen folkbokfördes första gången i Sverige 2017, och är medborgare i Afghanistan. Vid attacken väntade mannen på besked om uppehållstillstånd – hans tidigare hade gått ut.

Han ansökte om uppehållstillstånd för första gången 2016, enligt Migrationsverket.

Ugjerningene etterforskes som mordforsøk, men politiet utreder også om den kan rubriseres som terror, og Säkerhetspolisen (Säpo) følger med i saken. Statsadvokat Adam Rullman sier:

– Med tanke på vad det är för typ av gärning och omfattningen av den så kommer det bli väldigt intressant att försöka utreda om den misstänkte personen har haft något motiv och vad det i så fall skulle vara.

Tre av de sju ofrene har livstruende skader, men tilstanden deres er stabil, sier lokale myndigheter til den svenske avisen. Ofrene ble angrepet på flere forskjellige steder i sentrum av Vetlanda, blant annet i en blomsterbutikk.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.