En politibil nær et av åstedene der en mann gikk til angrep i Vetlanda i Sverige. Foto: Mikael Fritzon / TT via AP / NTB

Det som omtales som et terrorangrep i byen Vetlanda, ryster hele Sverige. Politiet har kontroll på den skadde gjerningsmannen, men nøler i det lengste med å oppgi hans nasjonalitet.

Svenske Samnytt forteller at åtte personer er til dels hardt skadd i det som var en terrorpreget handling, der tilsynelatende tilfeldige ofre ble angrepet med kniv.

Det melder seg mange spørsmål om hvem som kan utføre en slik handling, og hva motivet kan tenkes å være. Representanter for alternative medier spør politiet direkte om gjerningsmannens identitet, noe politiet av ukjente grunner ikke vil oppgi. Samnytt skriver:

Polisen vägrar svara om misstänktes medborgarskap

Nyheter Idag har ställt frågan om den gripnes medborgarskap. Svaret från polisen blev – efter en paus – att i nuläget vill man inte gå ut med denna uppgift. Mannen är dock känd av polisen sedan tidigare – för ringa brott. Polisen uppger att händelsen kom som en total överraskning.

Polisen uppger även att brottsrubriceringen har ändrats igen – nu har den ändrats tillbaka till mordförsök. Dock uppger polisen att det utreds som ”mordförsök med terrormotiv.

Dette spørsmålet synes ikke å være interessant for de store mediene, som Expressen, Aftonbladet og SVT.

Samnytt opplyser at SVT er opptatt av gjerningsmannens tilstand, ikke hans nasjonalitet:

Statstelevisionen ställer frågor om gärningsmannens tillstånd.

Under presskonferensen ställer SVT flera frågor om i vilket tillstånd gärningsmannen befinner sig. Statstelevisionen undrar bland annat hur allvarligt han är skadad. Svaret blir att mannen inte är livshotande skadad.

 

Ny bok fra Document forlag:  Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi setter stor pris på din støtte:

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.