Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB.

Lederen for Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, tordner mot innvandringsvennlige politikere og mener de mer eller mindre har revet Sverige i filler.

Ca. 20 prosent av Sveriges befolkning består i dag av innvandrere, og svært mange av disse kommer fra blant annet Syria, det tidligere Jugoslavia, Irak, Somalia, Tyrkia og Afghanistan.

I byer som Stockholm og Malmö utgjør innvandrerne henholdsvis 24 og 23 prosent av innbyggerne.

De siste ti årene har antallet innvandrere i Sverige økt med ca. 100 000 i året. Dette er tall som naturlig nok setter preg på nasjonen, og ikke alle er like enige i at dette preget er positivt.

Partiet Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson mener innvandringen er svært skadelig, ja, direkte ødeleggende for landet.

Ifølge Fria Tider gikk Åkesson sist søndag nok en gang hardt ut mot den politikken som ligger til grunn for utviklingen. Dette skjedde i et debattprogram i SVT. Han rettet sitt angrep mot det innvandringsvennlige partiet Liberalerna og dets leder Nyamko Sabuni.

Ämnet för debatten var att Åkesson nyligen skrev ett Twitter-inlägg i vilket han krävde «ett totalstopp» för «all invandring som utgör en social, kulturell eller ekonomisk belastning», skriver Fria Tider.

Bare det å antyde at innvandring medfører noen som helst belastning, er svært lite populært i det offisielle Sverige:

Att SD-ledaren pekade ut tredje världen-invandrare som en «kulturell belastning» har väckt vrede inom vänstern.

– Hätska utfall mot invandrare på twitter är ovärdigt en partiledare för ett riksdagsparti, skrev exempelvis Nyamko Sabuni på Facebook.

I debatten i SVTs program Agenda fulgte Åkesson opp sine uttalelser mot innvandringen, og han var ikke innstilt på å fire en millimeter:

SD-ledaren gick till motangrepp mot Sabuni och den liberala invandringspolitiken.

– Jag pekar på helt uppenbara problem. Att asylinvandringen i decennier har varit en belastning, ekonomiskt, socialt och kulturellt, sade han.

Åkesson fortsatte:

– Jag har inte uttryckt mig om någonting annat än den invandringspolitik som bland annat du har ansvarat för. Det är den jag uttrycker mig «ovärdigt» om, för jag tycker inte om den.

Den har förstört mitt land, sade han.

Les også: Sverige vil åpne for enda mer innvandring. – Et svik, sier Jimmie Åkesson, og varsler «krig»

 

NY BOK! Denne bør du lese:  

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her! 

 Vi setter stor pris på ditt bidrag: 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.