Den 43 år gamle afghaneren som drepte sin kone med kniv på en gangvei på Trosterud i Oslo i 2016 er i Borgarting lagmannsrett dømt til 19 års fengsel.

Sjokkerte forbipasserende ble vitne til at Olga Kolosova ble angrepet og stukket med kniv i ansiktet og halsen. Hun døde av forblødning der på gangveien.

Saken har vært omtalt som Trosterud-drapet. Kolosova (35) ble drept i nærheten av avkjørselen mot Lindebergåsen fra E6 14. juni 2016.

Han er også dømt for å ha mishandlet sin ektefelle og datter i om lag 13 år. Mannen anket dommen fra Oslo tingrett til lagmannsretten. Anken gjaldt straffeutmålingen.

Ett av hovedspørsmålene var om drapet var begått med overlegg. Lagmannsretten fant i likhet med tingretten tiltalte skyldig i overlagt drap.

Oslo tingrett dømte i desember i fjor mannen til 17 år og ni måneders fengsel. Også da la aktor, statsadvokat Aina Mee Ertzeid, ned påstand om 19 års fengsel.

Lagmannsretten bemerker i skjerpende retning at drapet skjedde på en planmessig og brutal måte, og at drapshandlingen skjedde på dagen på et offentlig sted hvor mange mennesker ferdes. (NTB)

Oslopolitiet fant kvinnen hardt skadet etter å ha blitt varslet av et øyenvitne til drapet.

Det ble iverksatt livreddende førstehjelp, men kvinnens liv stod ikke til å redde.

Kolosova var på vei hjem etter en utenlandsreise og hadde gått av flybussen da mannen møtte henne på Trosterud. Hun døde av forblødning etter flere knivstikk i halsen og ansiktet. Flere personer var vitne til drapet, og mannen ble pågrepet i direkte tilknytning til åstedet.

Afghaneren har erkjent forsettlig drap på sin kone og at han hadde utsatt henne og den eldste datteren for mishandling over flere år. Kolosova hadde to opphold på krisesenter i månedene før drapet.

I desember mente tingretten at den drepte kvinnen ønsket å bryte ut av ekteskapet med ektemannen.

Afghaneren og Olga Kolosova kom til Norge som asylsøkere i 2003, og hadde tre barn sammen.

Den 43-årige afghaneren er norsk statsborger. Olga Kolosova var russisk statsborger.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂