Den 43 år gamle afghaneren som drepte sin kone med kniv på en gangvei på Trosterud i Oslo i fjor, er i Oslo tingrett dømt til 17 år og ni måneders fengsel.

Retten mener at mannen målrettet og med overlegg gikk inn for å drepe sin kone.

Sjokkerte forbipasserende ble vitne til at Olga Kolosova ble angrepet og stukket med kniv i ansiktet og halsen på gangveien.

Oslopolitiet fant kvinnen hardt skadet etter å ha blitt varslet av et øyenvitne til drapet.

Det ble iverksatt livreddende førstehjelp, men kvinnens liv stod ikke til å redde. Mannen ble pågrepet i nærheten av åstedet.

Saken har vært omtalt som Trosterud-drapet. Kvinnen (35) ble drept i nærheten av avkjørselen mot Lindebergåsen fra E6 14. juni.

Kolosova var på vei hjem etter en utenlandsreise og hadde gått av flybussen da mannen møtte henne på Trosterud. Hun døde av forblødning etter flere knivstikk i halsen og ansiktet. Flere personer var vitne til drapet, og mannen ble pågrepet i direkte tilknytning til åstedet.

Mannen erkjente forsettlig drap på sin kone og at han hadde utsatt henne og datteren for mishandling over flere år. Kolosova hadde to opphold på krisesenter i månedene før drapet.

Retten mener at den drepte kvinnen ønsket å bryte ut av ekteskapet med ektemannen.

Afghaneren utsatte både Olga Kolosova og parets eldste datter for mishandling over en periode på 13 år. Han er dømt for en rekke voldsepisoder, krenkende utsagn og for å ha lagt begrensninger på ektefellens bevegelser helt fra de kom til Norge som asylsøkere i 2003.

Ekteparet hadde tre barn sammen. I tillegg til fengselsstraffen er mannen dømt til å betale nærmere to millioner kroner i oppreisning til barna.

Den 43-årige afghaneren er norsk statsborger. Olga Kolosova var russisk statsborger.