«Terje» (19) er tiltalt for voldtekt og seksuelle overgrep mot 17 gutter og jenter ned til 11 år mens han var ansatt som ungdomsarbeider på en kommunal fritidsklubb.

Det alvorligste forholdet 19-åringen er tiltalt for er at han skal ha fått to gutter til å ha sex med hverandre på ungdomsklubben. Forholdet har en strafferamme på 15 års fengsel.

«Terje» (ikke han virkelige navn) er også tiltalt for flere voldtektsforsøk, seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år, seksuelle handlinger med barn under 16 år, samt for seksuelt krenkende atferd.

Fikk pris fra kommunen

Terje er en profil i Egersund, og har hatt et betrodd verv i ungdomspolitikken i Rogaland de siste par årene.

For et par år siden fikk han en pris av kommunen for sitt arbeid i fritidsklubben og en lokal ungdomsforening. «Han er en god talsperson for ungdommen i Eigersund.» het det i kommunens begrunnelse.

19-åringen ble pågrepet i mars. Ifølge tiltalen er det 17 fornærmede i saken, samtlige mindreårige.

Unge gutter

Nesten samtlige fornærmede er gutter, og de som er omfattet av de alvorligste tiltalepunktene er alle gutter. Alle de fornærmede er under 16 år, den yngste var 11 på gjerningstidspunktet.

Terje skal ha begått overgrepene over en periode på ett år mens han var ansatt som ungdomsarbeider i Egersund kommune i Rogaland. Han jobbet på en ungdomsklubb, og det skal ha vært her han kom i kontakt med de fornærmede i saken.

19-åringen har fått kontakt med de fornærmede gjennom jobben som barne- og ungdomsarbeider, men også gjennom Snapchat. Flere av overgrepene skal være begått over nett.

På Snapchat utga 19-åringen seg ofte for å være ei jente.

I flere av sakene er det snakk om gjentatte overgrep – både nettovergrep og fysiske overgrep, har politiet tidligere bekreftet.

Under fengslingsmøter har tiltalte erkjent flere av overgrepene.

– Erkjenner straffskyld

– Tiltalte kommer til å forklare seg i detalj om hver enkelt post i tiltalen, slik at retten får et best mulig grunnlag for å avgjøre saken. De fleste forholdene erkjenner han straffskyld for, sier 19-åringens forsvarer, advokat Brynjar Meling.

 

Utdrag fra tiltalen

 

I Straffeloven § 300, jf. § 299, jf. straffeloven § 15
for å ha medvirket til at noen har hatt seksuell omgang med barn under 14 år, og den seksuelle omgangen omfattet innføring av penis i fornærmedes munn.

Grunnlag:
Forut for 12. april 2021 på Pingvinen fritidsklubb i Eigersund, fikk han GUTT 1 f. 2007 til å masturbere og suge penisen til GUTT 2 f. 2007.

II Straffeloven § 299
for å ha

a) hatt seksuell omgang med barn under 14 år,

b) fått et barn under 14 år til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv, eller
Grunnlag:

a)
I løpet av høsten 2021 i Eigersund eller andre steder, via kontakt på Snapchat hvor han utga seg for å være en jente, fikk han GUTT 3 f. 2009, til å onanere og deretter sende ham en video av handlingen.

b)
Ved minst to anledninger i perioden november til desember 2021, på Pingvinen fritidsklubb i Eigersund, onanerte og sugde han kjønnsorganet til GUTT 4 f.2009

c)
I løpet av høsten 2021 i Eigersund, via kontakt på Snapchat hvor han utga seg for å være en jente, fikk han GUTT 5 f. 2010 til å onanere og deretter sende han en video av handlingen.

d)
Forut for januar 2022 i Eigersund eller andre steder, via kontakt på Snapchat hvor han utga seg for å være en jente, fikk han GUTT 6 f. 2010 til å onanere og deretter sende ham en video av handlingen.

III Straffeloven § 299, jf. straffeloven § 16
for å ha fått et barn under 14 år til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv.
Grunnlag:

a)
Forut for april 2022, i Eigersund, via kontakt på snapchat med GUTT 7 f. 2010, hvor han utga seg for å være en jente, samt forholdt seg som beskrevet i post VII.o, sendte han chatmeldinger til GUTT 7 hvor han ba han om å onanere og sende ham video av handlingen. Han lyktes ikke med dette idet han ikke utførte det han ba om.

b)
I løpet av desember 2021 i Eigersund, via kontakt på snapchat hvor han utga seg for å være en jente, sendte han flere nakenbilder av en for politiet ukjent jente til GUTT 8 f. 2009. Han fikk GUTT 8 til å sende ham bilder og video av penis ved å tilby flere tilsvarende bilder av denne jenta og forsøkte deretter å få ham til å onanere og sende ham bilder og/ eller video av dette ved å true med å spre penisbildene han allerede hadde mottatt av GUTT 8. Han lyktes ikke i dette da han ikke utførte det han ba om.

c)
I løpet av 2021 i Eigersund, via kontakt på Snapchat med GUTT 9 f. 2009, hvor han utga seg for å være en jente, sendte han flere chatmeldinger til GUTT 9 hvor han ba han om å onanere og sende ham video av handlingen. Forsøket mislyktes idet han ikke utførte det han ba om.

IV Straffeloven § 302
for å ha hatt seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år eller fått et barn mellom 14 og 16 år til å utføre handlinger som svarte til seksuell omgang med seg selv.
Grunnlag:

a)
I løpet av sommeren og/eller høsten 2021 i Eigersund, via Snapchat hvor han utga seg for å være en jente, fikk han GUTT 10 f. 2007 til ved flere anledinger å onanere og til å føre en gjenstand inn i analåpningen, for deretter å sende ham opptak av handlingene.

b)
Ved flere anledninger i tidsrommet april 2021 til mars 2022 i Risør og på Pingvinen ungdomsklubb og andre steder i Eigersund, masturberte og sugde han penisen til GUTT 2 f. 2007. Ved minst en anledning fikk han ham til å onanere ham. I samme periode fikk han ved flere anledninger ham til å onanere og deretter sende ham video av dette via Snapchat. Han fikk også ham til å forholde seg som beskrevet i post I.

V Straffeloven § 304
for å ha foretatt seksuell handling med barn under 16 år.
Grunnlag:

a)
Ved flere anledninger i tidsrommet april 2021 til mars 2022 på Pingvinen fritidsklubb og andre steder i Eigersund, befølte han GUTT 2 f. 2007 på rumpa og i skrittet, og ved minst en anledning fikk han ham til å beføle hans erigerte penis.

b)
Forut for mars 2022 i Eigersund, løftet han opp genseren til JENTE 1 f. 2006 kysset han og lagde sugemerker på brystet hennes.

c)
I løpet av våren 2021 på Pingvinen fritidsklubb i Eigersund, kysset han JENTE 2 f. 2006 på munnen og på brystene og lagde et sugemerke rett over det ene brystet hennes.

d)
Ved flere anledninger i perioden november til desember 2021, i Eigersund, befølte han kroppen til GUTT 4, f. 2009, samt kysset han på munnen ved minst to anledninger. Han fikk også GUTT 4 til å beføle sin erigerte penis.

VI Straffeloven § 305
for i ord eller handling å ha utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor barn under 16 år eller for å ha fått barn undr 16 år til å utvise seksuelt krenkende adferd
Grunnlag:

a)
Forut for mars 2022 i Eigersund, sendte han ved flere anledninger seksualiserte meldinger og bilder til JENTE 1 f. 2006 via Snapchat.

b)
I løpet av 2021 i Eigersund, via kontakt på snapchat hvor han utga seg for en jente, sendte han video av en for politiet ukjent jente som penetrerte seg vaginalt med en gjenstand til GUTT 9 f. 2009. Han spurte også GUTT 9 om han runket ofte og om han kunne sende ham bilder av penis. Han sendte også en video av at GUTT 3 onanerte.

c)
I løpet av 2021 i Eigersund, via kontakt på Snapchat hvor han utga seg for å være en jente, sendte han en video av en naken jente til GUTT 3 f. 2007

d)
Forut for april 2022, i Eigersund, fikk han GUTT 2 f. 2007, til å sende ham bilder hvor han var helt eller delvis avkledd, herunder bilder av penis.

e)
I løpet av sommeren og/eller høsten 2021 i Eigersund, via Snapchat hvor han utga seg for en jente, sendte han flere bilder av en delvis avkledd jente til GUTT 11 f. 2010. Han ba også GUTT 11 om å sende ham nakenbilder herunder bilder av penis mot at han skulle vippse ham penger for dette.

f)
I løpet av høsten 2021 i Eigersund, via kontakt på Snapchat hvor han utga seg for å være en jente, fikk han GUTT 5 f. 2010 til å sende ham bilder av penis

g)
I løpet av desember 2021, i Eigersund, sendte han en rekke nakenbilder av GUTT 2 f. 2007 og videoer av at GUTT 2 onanerte, til en jente f. 2006.

h)
Forut for januar 2022 i Eigersund, via kontakt på Snapchat hvor han utga seg for å være en jente, sendte han nakenbilder av en for politiet ukjent jente til GUTT 12 f. 2009, og fikk ham til å sende ham bilder hvor han var helt eller delvis naken.

i)
Forut for mandag 14. mars 2022, i Eigersund, via kontakt på Snapchat hvor han utga seg for å være en jente, sendte han et bilde av en jente med nakne bryster til GUTT 13 f. 2010, og spurte han om han ville se flere slike bilder.

j)
Forut for janar 2022 i Eigersund, via kontakt på Snapchat hvor han utga seg for å være en jente, sendte han nakenbilder og/ eller onaneringsvideo av en for politiet ukjent jente og av GUTT 3 til GUTT 14 f.2009. Han spurte også GUTT 14 om å sende ham penisbilder.

k)
I løpet av desember 2021 i Eigersund, forholdt han seg mot GUTT 8 f. 2009 som beskrevet i post III.b.

l)
I løpet av sommeren og/ eller høsten 2021 i Eigersund, via kontakt på Snapchat hvor han utga seg for å være en jente, sendte han nakenbilder og onaneringsvideoer av en for politiet ukjent jente til GUTT 10 f. 14. august 2007 og fikk GUTT 10 til å sende ham flere bilder og videoer hvor han var helt eller devis naken samt av penis.

m)
Forut for april 2022 i Eigersund, via kontakt på Snapchat hvor han utga seg for å være en jente, sendte han nakenbilder av en for politiet ukjent jente til GUTT 7 f. 2010 og spurte ham om han hadde lyst på «nudes», om han hadde lyst til å fingre henne og om han var kåt.

n)
Forut for mars 2022 i Eigersund, via kontakt på Snapchat hvor han utga seg for å være en jente, sendte han flere nakenbilder av en for politiet ukjent jente til GUTT 15 f. 2009, og fikk GUTT 15 til å sende ham to bilder og en video av penis.

o)
I løpet av høsten 2021 i Eigersund, via kontakt på snapchat hvor han utga seg for å være en jente, sendte han nakenbilder av en for politiet ukjent jente til GUTT 4 f. 2009 og ba ham om å sende ham bilder kun iført undertøy.

VII Straffeloven § 311 første ledd, jf. annet ledd
for å ha

a) produsert fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserte barn,

b) tilbudt, overlatt til en annen, gjort tilgjengelig eller på annen måte søkt å utbre fremstillinger som nevnt i bokstav a,

c) anskaffet eller besittet fremstillinger som nevnt i bokstav a, eller forsettlig skaffet seg tilgang til slikt materiale,

Med barn menes person under 18 år.

Grunnlag:
Ved flere anledninger i perioden 2021 til han ble pågrepet av politiet 14. mars 2022 i Eigersund, blant annet ved å utgi seg for å være en jente på Snapchat, fikk han flere barn til å sende ham bilder og/ eller video med fokus på rumpe og/ eller penis samt av at de onanerte. Han lagret mange av fremstillingene og delte noen av disse med andre via Snapchat.

Straffeloven § 79 bokstav a kommer til anvendelse.

Tiltalen er tatt ut av statsadvokat Folke Åmlid ved Rogaland statsadvokatembeter. Saken er foreløpig ikke berammet.

 

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.