Document ble den 27. november 2018 felt i PFU for brudd på god presseskikk for denne saken. Uttalelsen fra PFU kan leses her.

 


Kamal Akbari har «opplyst å være født 07 06 99. UDI har i vedtak av 23. desember 2016 lagt til grunn at han er født 07 06 97.» Har er altså ikke en «gutt» som både TV 2 og NTB kaller ham.

Kamal Akbari er dømt til 420 timers samfunnsstraff for å ha voldtatt en 14 år gammel jente inne på et toalett på en ungdomsskole.

Voldtekten skjedde på en ungdomsskole på Nordmøre i mars i år.

Document siterte NRK da mannen ble tiltalt 7. november:

Statsadvokat Magne Nyborg er aktor, og har tatt ut tiltale for seksuell omgang.

– Ho har motsett seg handlinga, og han har oppnådd omgangen ved å halde henne fast, det er alvorleg. Ho er ikkje meir enn 14 år gamal, seier Nyborg.

Valdtekt etter straffelova § 291 har ei strafferamme på ti års fengsel.

Det NRKs distriktskontor ikke opplyste, men som går frem av rettspapirene sett i sammenheng med offentlig tilgjengelige kilder, er at den tiltalte 20-åringen er en tidligere asylsøker opprinnelig fra Afghanistan, som fikk oppholdstillatelse i Norge for mindre enn ett år siden.

Voldtekten skjedde altså bare måneder etter at opphold var innvilget.

Ifølge dommen låste Akbari jenta inne på et toalett på skolen. Fra dommen:

Tiltalte snudde N.N. slik at hun stod med ryggen til tiltalte. Han dro ned N.N.s truse. N.N. gjorde motstand, men tiltalte klarte å dra trusen noe ned. Tiltalte førte deretter sin penis inn mellom N.N.s rumpeballer og bevegde sin penis frem og tilbake mens han holdt N.N. fast. N.N. fikk panikk og frøys. Hun maktet ikke å gjøre mer motstand, men sa flere ganger nei.

Tiltalte fikk deretter N.N. til å sitte på toalettlokket. Tiltalte stod foran henne med sin penis foran hennes ansikt. Tiltalte sa sug samtidig som han tok tak i N.N.s hode og prøvde å føre munnen hennes mot hans penis. N.N. strittet imot. Hun vred hodet til siden og sa nei flere ganger.

Tiltalte smurte sin penis inn med såpe. Mens N.N. satt på toalettsetet la han sin penis mellom N.N.s bryster. Han tok deretter tak i brystene hennes og klemte dem mot hverandre samtidig som han bevegde sin penis frem og tilbake til han fikk utløsning.

Etter overgrepet tok han en selfie av seg selv og jenta og sendte bildet på Snapchat til henne.

Kamal Akbari har innrømmet at han hadde seksuell omgang med jenta, men benektet at det foregikk ved tvang. Det festet imidlertid ikke retten lit til.

Nordmøre tingrett konkluderte med at straffen i utgangspunktet bør være tre års fengsel for voldtekten, men ettersom domfelte var under 18 år på gjerningstidspunktet, kom retten fram til at han skal slippe å sone. Akbari er derfor idømt samfunnsstraff, samt til å betale jenta 125.000 kroner i oppreisningserstatning.

Vi ser altså at retten godtar «guttens» påstand om egen alder, til tross for at retten selv skriver at «Dr med. Grøgaard mente det ikke kunne utelukkes at tiltalte var under 18 år i 2016, men at det var svært lite sannsynlig.»

 

Kjøp Kent Andersens bok her! Finnes også som E-bok.