Document ble den 27. november 2018 felt i PFU for brudd på god presseskikk for denne saken. Uttalelsen fra PFU kan leses her.

 


Foto: Facebook.

 

Afghaneren Kamal Akbari, som i november 2017 ble dømt til samfunnsstraff etter å ha voldtatt en 14 år gammel jente inne på et skoletoalett på Nordmøre i mars samme år, har anket dommen til lagmannsretten, hvor saken kommer opp i mai.

I Kristiansund-avisen Tidens Krav blir nyheten kunngjort på denne måten:

En ung nordmøring anker dommen etter voldtekt av en 14 år gammel jente. Det er nrk.no som melder dette.

Mens folks etniske og kulturelle bakgrunn ser ut til å gis en viss vekt i yrkesmessig sammenheng, er det åpenbart en variant av det vi kan kalle kong Haralds prinsipp som gjelder innenfor strafferetten: Nordmøringer har også asylinnvandret fra Afghanistan.

Avisen underslår også at det hefter usikkerhet ved alderen til Akbari, som begikk ugjerningen noen måneder etter å ha fått oppholdstillatelse i Norge:

Gutten, som da var under 18 år, skal ha låst jenta inn på et toalett på en skole i en nordmørskommune og voldtatt henne der.

Faktum er at retten valgte å se bort fra at UDI i 2016 la til grunn at Akbari ble i født 1997, hvilket ville være ensbetydende med at han var myndig på gjerningstidspunktet.

Er det fortsatt noen i mediene som lurer på hvorfor de mister tillit?

 
 

Kjøp Kent Andersens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂