– Vi jobber fremdeles med å avdekke omfanget av saken. I tillegg til de elleve har vi identifisert flere barn som vi ønsker å avhøre, for å finne ut om de har vært utsatt for lignende forhold, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma i Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Mannen som omtales som en ungdomsarbeider, har erkjent både fysiske overgrep og nettovergrep mot alle de elleve guttene.

– Med få unntak handler dette om barn som siktede kjente gjennom sitt arbeid med barn og unge i kommunen, noe politiet ser alvorlig på, sier Soma. Han understreker at omfanget av saken fortsatt er uklart.

21. januar ble politiet varslet om en falsk Snapchat-konto etter at flere skoler i den aktuelle kommunen hadde advart mot Snapchat-profilen som hadde sendt ut nakenbilder og på den måten lokket unge til å sende lignende bilder tilbake.

Mannen bak den falske profilen ble pågrepet 14. mars og siktet for nettvoldtekter mot to gutter og seksuelt krenkende atferd mot en tredje gutt. Nå er siktelsen utvidet til å gjelde voldtekt og andre seksuelle overgrep og omfatter altså elleve unge gutter.

De fornærmede guttene er i alderen 11 til 14 år og har blitt utsatt for gjentatte seksuelle overgrep, ifølge politiet. Ingen av guttene har blitt avhørt ennå.

Politiet gransker fortsatt mannens Snapchat-aktivitet og vil gjøre nye avhør av siktede etter påske.

(©NTB)

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.