En asylmottaksleder er varetektsfengslet for fire uker siktet for seksuelle overgrep mot barn under 16 år. Saken omhandler et tosifret antall barn, ifølge politiet.

Flere av barna som skal være utsatt for overgrep, skal ifølge politiet være asylbarn. Asylmottakslederen ble fengslet lørdag 18. februar, og er underlagt brev- og besøksforbud fram til 3. mars, skriver Dagbladet.

Siktelsen gjelder straffeloven paragraf 304, som rammer den som foretar seksuell handling med barn under 16 år. Mannen erkjenner ikke straffskyld, ifølge hans forsvarer.

Påtaleansvarlig i det aktuelle politidistriktet som har opprettet saken er overfor Dagbladet sparsom med opplysninger:

– Jeg kan ikke si noe om den etterforskningen, det er bare en drøy uke siden han ble pågrepet. Det er gjennomført taktisk etterforskning i form av avhør, som er den mest omfattende delen av etterforskningen, samt at det er foretatt teknisk etterforskning.

Mannen driver flere asylmottak.

– Det er selvfølgelig en årsak til hvorfor vi har fengslet ham.

– Er det flere personer involvert i dette?

– Det har jeg ikke noen kommentar til.

I senere tid har mannen, som nå er fengslet, opprettet flere asylmottak. Selskapet hadde en omsetning på flere millioner kroner. Mannen har også en formue på flere millioner.

Asylmottakslederen erkjenner ikke straffskyld.

 

Dagbladet: Asylleder pågrepet for seksuelle overgrep mot flere asylbarn

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂