En 39 år gammel mann er siktet for å ha forgrepet seg på to gutter på en lekeplass. Overgrepene skjedde midt på dagen søndag i nærheten av en skole i Stavanger.

Begge de fornærmede er under 10 år gamle, ifølge Stavanger Aftenblad.

Siktede har forklart at han blir tiltrukket av gutter i den alderen og at han denne dagen ikke klarte å styre seg. Under fengslingsmøtet som ble avholdt i Sør-Rogaland tingrett tirsdag, erkjente siktede at han hadde tatt på begge de fornærmede.

39-åringen ble i 2018 dømt i Jæren tingrett (nå Sør-Rogaland tingrett) for seksuelt overgrep mot en 12 år gammel gutt på et butikksenter i Sandnes. Den gangen fikk han 90 dagers fengsel. Nå er strafferammen for det alvorligste forholdet 10 års fengsel.

Siktelsen omfatter «kvalifisert seksuell handling med barn under 14 år», som klassifiseres som voldtekt i den nye straffeloven.

Guttene varslet selv voksne om det som hadde skjedd, og disse varslet politiet umiddelbart. Den siktede ble pågrepet i nærheten av sitt bosted, ifølge politiadvokat Christine Kleppa.

Siktede fengsles i fire uker på grunn av gjentakelsesfare. I kjennelsen pekes det blant annet på at siktede selv har forklart at han er pedofil.

Siktede samtykker, ifølge forsvarsadvokat Gunnar Øystein Helgevold.

Kleppa sier at den siktede og flere vitner er avhørt, og at tilregnelighetsspørsmålet skal klarlegges.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.