Tre gutter i alderen 16 til 18 år er pågrepet og siktet for grov voldtekt av to jenter under 14 år i en bydel i Stavanger.

– Hendelsen skal ha skjedd lørdag, og politiet ble kjent med hendelsen i går. To av guttene ble pågrepet i natt, mens den tredje gutten ble pågrepet i formiddag, sier politiadvokat Christine Kleppa i Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

Politiet har gjort flere beslag i saken og har foretatt vitneavhør. Planen er å avhøre både de fornærmede jentene og de siktede i løpet av mandag.

To nekter straffskyld

En av de siktede – en gutt på 16 år – nekter straffskyld, sier forsvarer Stian Kristensen til Stavanger Aftenblad.

– Min klient har forklart seg over noen timer om det han er siktet for. Det er ikke riktig av meg å gå inn på noen detaljer om saken, utover at han ikke erkjenner straffskyld etter det han er siktet for, forteller Kristensen.

Knut Lerum, som er oppnevnt som forsvarer for en av de andre siktede, sier at også hans klient nekter straffskyld.

Skal ha skjedd i skolegård

Anne Kroken er oppnevnt som bistandsadvokat for en av de fornærmede jentene. Hun sier til VG at hennes klient er inne til avhør.

– Det fremstår som en meget alvorlig sak der alle de involverte er svært unge, opplyser Kroken til avisen.

Voldtektene skal ifølge politiet ha skjedd i en skolegård.

– Vi ønsker på nåværende tidspunkt ikke å gå nærmere inn i detaljer i saken, både av hensyn til etterforskningen og av hensyn til de unge involverte, sier Kleppa.

Rektoren ved den aktuelle skolen beskriver saken som helt forferdelig til Stavanger Aftenblad.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.