Søndag og mandag ble to personer skadet i to stygge voldssaker i henholdsvis Farsund og Mandal. I begge sakene er flere yngre personer pågrepet. I Farsund har politiet bedt om varetektsfengsling i to uker for en tenåring, men de mener det er for tidlig å si om det er en sammenheng mellom sakene.

Den første hendelsen fant sted i Farsund, der en tenåring ble alvorlig skadet og måtte legges i kunstig koma, natt til mandag:

I denne saken er gutten i tenårene siktet for grov kroppsskadesiktede, og han vil fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Mandag kveld skjedde en lignende episode i Mandal sentrum, vel fem mil lengre øst, uten at Politiet i Agder la ut noen melding på Twitter.

Fire personer er pågrepet etter en voldshendelse i Mandal sentrum mandag kveld. En person ble fraktet til sykehus etter hendelsen.

– En person ble fraktet til Sørlandet sykehus og videre til Ullevål senere på kvelden. Personen er lagt i kunstig koma og ligger nå til observasjon, sier operasjonsleder John Repstad i Agder-politiet til Lindesnes avis i morgentimene.

Mandag kveld ble politiet varslet klokken 20.15 om at en mann hadde blitt banket opp og lå midt i gaten i Mandal sentrum.

Fire personer i aldersgruppen 16–20 år ble pågrepet på stedet. Politiet vil etterforske hendelsen og avhøre de involverte. De pågrepne er kjenninger av politiet.

– Utover dagen vil politiet gjøre tekniske undersøkelser, og senere mer taktiske. Det kan se ut som at en forbipasserende varslet politiet om hendelsen, sier Repstad. (NTB)

En av fire i Farsund-saken begjært varetektsfengslet

En tenåring er siktet for grov kroppsskade etter at en gutt i tenårene natt til mandag ble funnet skadet i Farsund i Agder.

– Han vil bli begjært varetektfengslet i to uker, sier politiadvokat Svein Håland til VG.

Tilstanden til den fornærmede gutten er fremdeles stabil etter en operasjon mandag.

I tillegg til siktede er de tre innbrakte tenåringene, mistenkt for kroppsskade, også blitt avhørt.

– Det er for tidlig å gå inn på detaljer i avhør og hendelsesforløp, fordi vi er tidlig i etterforskningen og fordi vi jobber med å få full oversikt selv, sier Håland.

VG har også fått kommentarer fra politiadvokat Håland om hendelsen i Mandal:

I Mandal i Agder ble en annen person fraktet til sykehus mandag kveld etter en voldshendelse. Personen er lagt i kunstig koma og ligger til observasjon. Fire personer i alderen 16-20 år ble pågrepet i forbindelse med saken.

Håland sier det er for tidlig å si noe om de ser en sammenheng mellom hendelsene i Mandal og Farsund.

Operasjonsleder John Repstad i Agder-politiet sa tidligere tirsdag at de pågrepne er kjenninger av politiet. (VG)

Document vil gjerne ha tips i denne saken.

Ber om to ukers varetekt for siktet tenåring etter voldshendelse i Farsund (VG)

Les også:

Vold – landet rundt

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.