Det er meldt om skyting ved Arkaden kjøpesenter i Karl Johans gate i Oslo søndag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Søndag har det vært to nye tilfeller av skyting på åpen gate i Oslo. Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) kaller det bekymringsfullt, men sier at Oslo er en trygg by.

Søndagen i hovedstaden ble preget av to nye skyteepisoder på åpen gate, og politiet har hatt hendene fulle.

Politi helikopteret har svirret over byen store deler av dagen og ettermiddagen, slik man forbinder med svært kriminelle storbyer andre steder i verden.

Oslos nye byrådsleder, Eirik Lae Solberg (H), har nå overtatt dette voksende problemet fra sin forgjenger Raymond Johansen (Ap).

Hans tilnærming ser ut til å være nokså lik, nemlig å forsikre om at byen er trygg. Hyppige skytinger, knivvold og annen kriminalitet som det nesten daglig meldes om, rokker åpenbart ikke ved den oppfatningen.

– Det er fortsatt trygt å ferdes i Oslo, men dette er en bekymringsfull utvikling. Oslo er en trygg by for både tilreisende og de som bor her, men det er bekymringsfullt at det er skyting to ganger på samme dag i Oslo, sier Lae Solberg til VG.

NTB melder også om saken.

Skyting ved Karl Johan

Det ble søndag kveld avfyrt flere skudd mot en person ved Arkaden i Karl Johans gate i Oslo sentrum. En eller flere mistenkte løp fra stedet.

– Vi er med mange patruljer ved Arkaden shoppingsenter i Karl Johans gate etter at det er avfyrt flere skudd mot en person på åpen gate. Vi har kontroll på fornærmede som undersøkes for skader nå. En eller flere mistenkte har løpt fra stedet, skriver operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt på litt før klokka 21.30 søndag kveld.

Skyting ved Sinsen

Tre timer tidligere ble flere skudd avfyrt ved Sinsen kulturhus lenger nord i byen. Det ble avfyrt flere skudd fra et skytevåpen i forbindelse med en konfrontasjon mellom to personer, opplyste Stokkli da.

Ifølge politiets vurderinger skal det ikke være fare for allmennheten i forbindelse med denne hendelsen. Politiets innsatsleder Anders Rønning opplyste at én person skal ha forsvunnet fra stedet i bil, mens den andre forsvant til fots. Politiet har ikke meldt at de har funnet noen av de to involverte i hendelsen på Sinsen.

Les også: 

Raymond: Oslo skal være og er en trygg by

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Jean Amérys bok her

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

;

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.