Kveld i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Oslo-politiet sier at de tar trusselvurderingen fra PST på alvor, men at folk skal føle seg trygge på å feire nyttår som normalt.

Tryggheten for folk flest i Oslo har lenge vært et tema.

Til tross nesten daglige rapporter om knivstikking, skyting og annen vold så har både tidligere byrådsleder Raymond Johansen (Ap), nåværende byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) og byens politiledelse forsikret om at «Oslo er en trygg by». Se også artikkel under.

Men mange innbyggere i Oslo har kjent utryggheten vokse frem, uansett hva politikere og politiledere erklærer. For den virkeligheten som beskrives i slike medieuttalelser, er ikke alltid den man opplever ute i gatene, på T-banen, i byens parker osv.

Den voksende utryggheten ble ikke mindre av at PST nylig gikk ut og advarte mot økende fare for terror i hovedstaden. Dette som følge av trusler fra diverse islamistiske miljøer i kjølvannet av krigen i Midtøsten.

NTB melder nå at politiet derfor har bevæpnet seg i nyttårsfeiringen, etter denne nye trusselvurderingen fra Politiets sikkerhetstjeneste.

PST opplyser at kirker og kristne samfunn i Europa er spesielt aktualisert som mål.

Oslo-politiet opplyser at de kommer til å være synlig til stede i gatene. De har flere folk på jobb enn vanlig, men vil ikke be folk oppføre seg på annen måte enn de ellers ville ha gjort på nyttårsaften.

– Det er en trusselvurdering som er gitt, og det er et visst alvor i det. Vi er føre var og har midlertidig bevæpning. Men i hovedsak skal Oslos befolkning føle seg trygge på nyttårsaften, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo-politiet til NTB.

Selv om det altså foreligger en reell trussel som har fått PST til å gå ut med konkrete advarsler, ber man likevel folk om å føle seg trygge.

Les også: 

To skyteepisoder på åpen gate: – Oslo er en trygg by, sier den nye byrådslederen

Støtt Document:

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.