Nytt

Kiosken i Prinsdal der skytingen fant sted litt før midnatt fredag. Foto: Terje Pedersen/Scanpix

En 21-åring er drept og en jevnaldrende ligger på sykehus med stikkskader, etter det som etter alt å dømme var et internt oppgjør fredag kveld.

Politiet fikk melding om skytingen av vitner klokka 23.51, mens mannen med knivskader ble oppdaget noe senere. Politiet lette i rundt halvannen time etter minst én gjerningsperson, som de mistenker står bak begge ugjerningene.(NTB)

Øyenvitner har gitt et signalement av gjerningsmannen:

Vitner opplyser å ha sett en person av arabisk utseende løpe fra stedet etter skytingen, i svarte klær og med ansiktet delvis tildekket. (NTB)

Politiet innstilte letingen etter gjerningsmannen lørdag morgen. De sier det er en relasjon mellom de to fornærmede og at de er kjent for politiet fra før. Foreløpig er det ikke mye å få ut av mannen på sykehus, sier politiet.

Det var en episode på Bjølsen i Oslo tidligere på kvelden som det er naturlig å se i sammenheng med oppgjøret i Prinsdal.

klokken 20.20, fikk politiet melding om at to skudd var avfyrt i Gjøvikgata på Bjølsen. En mann var da truffet av skudd i armen i det politiet mener trolig var en konflikt mellom to gjenger. Mannen ble funnet i Bentsebrugata på Torshov i Oslo. (NTB)