Mannen som er siktet for drapsforsøk på to tilfeldige kvinner i Oslo er varetektsfengslet for fire uker.

Kjennelsen fra Oslo tingrett er i tråd med politiets ønske. Fengslingen ble avgjort som kontorforretning, som vil si at den siktede 45-åringen ikke møtte i retten siden han samtykket til fengsling.

Fengslingen er begrunnet med gjentakelsesfaren. «Hvorvidt siktede er strafferettslig tilregnelig, vil måtte undersøkes på et senere tidspunkt av saken,» heter det i kjennelsen.

Retten har lagt særlig vekt på at siktedes har erkjent å ha knivstukket kvinnen, og opplysninger gitt av henne.

Knivstikkingen skjedde ved Birkelunden på Grünerløkka natt til søndag. Ifølge politiet kom to venninner gående da den ene ble knivstukket i magen og den andre truet med kniv. Politiet mener de var tilfeldige ofre.

Han har erkjent at han knivstakk en kvinne, og at han forsøkte å stikke enda en kvinne. Han har imidlertid nektet straffskyld for drapsforsøk, opplyser hans forsvarer Øystein Storrvik til TV 2.

Mannen, som har både portugisisk og kanadisk statsborgerskap, har forklart at knivstikkingen ikke var planlagt. En av kvinnene har blitt operert på Ullevål sykehus, og vil mandag få tilbud om hjelp fra bistandsadvokat. Hennes tilstand skal være stabil.