De to tenåringene som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Grønland i Oslo tirsdag kveld, er brødre. Den eldste ble også siktet for drapsforsøk i 2017.

Politiadvokat Ingvild Myrold i Oslo-politiets seksjon for alvorlige voldssaker bekrefter overfor Aftenposten at de to siktede på 17 og 19 år er brødre. 19-åringen ble i 2017 framstilt for varetektsfengsling for drapsforsøk, men avisen er ikke kjent med om det har falt dom i denne saken.

19-åringen framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett torsdag ettermiddag klokken 15. Siktedes forsvarer, advokat Tor Even Gjendem, har opplyst til VG at mannen samtykker til varetekt. 19-åringen erkjenner imidlertid ikke straffskyld etter siktelsen.

Flere avhør

Onsdag ble den medsiktede 17 år gamle broren varetektsfengslet i én uke med brev- og besøksforbud. Politiet ba i utgangspunktet om to ukers varetektsfengsling.

Begge er siktet for drapsforsøk på en 18-åring som ble knivstukket i Motzfeldts gate på Grønland tirsdag kveld. 17-åringen har ennå ikke ønsket å avgi noen forklaring, og politiet jobber fortsatt med å få kartlagt hendelsesforløpet. Myrold opplyste onsdag at det gjenstår flere avhør.

Politiet i Oslo fikk melding om knivstikkingen like etter klokken 19 tirsdag kveld. Den fornærmede ble raskt tatt hånd om og kjørt til sykehus med alvorlige skader. Det tok heller ikke lang tid før de to siktede ble pågrepet og kjørt til arresten.

Utenfor livsfare

Ifølge politiet er 18-åringen utenfor livsfare.

– Det går bedre med ham nå, og vi har snakket med ham. Vi har ikke gått gjennom hendelsesforløpet, men vi vil forsøke å gjennomføre et avhør så snart det lar seg gjøre, sa Myrold onsdag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂